Πανικός στο Εντμοντον: Φορτηγό επιχείρησε να πέσει σε πεζούς -Ο οδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικό [εικόνες] - iefimerida.gr

Πανικός στο Εντμοντον: Φορτηγό επιχείρησε να πέσει σε πεζούς -Ο οδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγιο είχαν όσοι είχαν πάει να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο σε γήπεδο στον Καναδά, όταν ένας άντρας αντί να πέσει πάνω στους πεζούς, βρέθηκε πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας.

Το περιστατικό συνέβη την πριν λίγες ώρες στην πόλη Εντμοντον στον Καναδά, όταν ένας άνδρας διέκοψε την ξέφρενη πορεία που είχε αναπτύξει με το όχημα του πέφτοντας πάνω σε ένα περιπολικό.

Πανικός στο Εντμοντον: Φορτηγό επιχείρησε να πέσει σε πεζούς -Ο οδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικό [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μάλιστα δεν ακολούθησε σύλληψη, καθώς ο άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικό με μαχαίρι και μετά τον έβαλε στα πόδια, με αποτέλεσμα οι αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον βρουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Σκοτ Πάτινσον, ο δράστης έριξε πολλαπλές μαχαιριές στον αστυνομικό πριν χαθεί στο πλήθος, ενώ εκείνη την ώρα ο δρόμος ήταν γεμάτο κόσμο, καθώς όλοι είχαν μαζευτεί στο γήπεδο για να ένα τοπικό ματς.

Πανικός στο Εντμοντον: Φορτηγό επιχείρησε να πέσει σε πεζούς -Ο οδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικό [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πανικός στο Εντμοντον: Φορτηγό επιχείρησε να πέσει σε πεζούς -Ο οδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικό [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η επίθεση είχε πολλά κοινά στοιχεία με το πολύνεκρο περιστατικό στον πεζόδρομο Las Ramblas στη Βαρκελώνη, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη.

Πανικός στο Εντμοντον: Φορτηγό επιχείρησε να πέσει σε πεζούς -Ο οδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικό [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Εκτός αυτού, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας το όχημα του ήταν νοικιασμένο, ενώ στο μπροστινό κάθισμα υπήρχε και μία σημαία του ISIS.


Σχεδόν δύο ώρες αργότερα μετά τον συμβάν, ένα λευκό φορτηγό σταμάτησε σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, ενώ το ανθρωποκυνηγητό ήταν ακόμα σε εξέλιξη. Ο αστυνομικός αναγνώρισε τον δράστη, ο οποίος προηγουμένως είχε μαχαιρώσει τον αστυνομικό.

Ο ύποπτος στη συνέχεια έτρεξε με ταχύτητα και μπήκε μέσα από το σημείο ελέγχου της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει δεύτερη καταδίωξη στην ίδια περιοχή.

Το βαν τελικά αναποδογύρισε μετά από την καταδίωξη που έγινε από τους αστυνομικούς και ο ύποπτος συνελήφθη και είναι υπό κράτηση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί πεζοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κατάφεραν να αποφύγουν το φορτηγό πηδώντας και τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση. «Έβλεπα ανθρώπους να πηδούν και από παντού. Είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως το λευκό φορτηγό πέρασε με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα, χτύπησε -όχι σοβαρά- δύο πεζούς και αμέσως μετά έπεσε πάνω στο όχημα της αστυνομίας, ενώ θεωρεί πως έπεσαν και πυροβολισμοί. «Το φορτηγό έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, ίσως και με 80 χιλιόμετρα σε έναν πολύ στενό και γεμάτο κόσμο δρόμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς δράστης Βαν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ