Κυβέρνηση και βουλευτές φοβούνται καθυστερήσεις στην αξιολόγηση: Μπορεί να φτάσουμε και Φεβρουάριο - iefimerida.gr

Κυβέρνηση και βουλευτές φοβούνται καθυστερήσεις στην αξιολόγηση: Μπορεί να φτάσουμε και Φεβρουάριο

Φόβοι για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση στην κυβέρνηση (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σκεπτικισμό και έντονες αμφιβολίες, ως προς την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, προκαλεί στους κυβερνητικούς το γερμανικό «τοπίο στην ομίχλη».

Τη… φόρα της Αθήνας, ανακόπτουν στην παρούσα φάση οι διεργασίες στο Βερολίνο. Και όπως δηλώνει στο iefimerida υπουργός της κυβέρνησης «η εξέλιξη αυτή δεν ήταν ουδέτερη. Ήταν αρνητική». Με δεδομένη επίσης την έντονη κινητικότητα που καταγράφεται για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την πορεία της τρίτης αξιολόγησης, η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να περιμένει.

Όπως και να έχει «ο Σόιμπλε ήταν ένας παράγοντας που έβαζε τη σφραγίδα του» σχολίαζε υπουργός της κυβέρνησης, αφήνοντας κατά κάποιο τρόπο να εννοηθεί ότι επί ημερών Σόιμπλε παρά τις όποιες δυσκολίες οι συζητήσεις γίνονταν σε γνώριμα μονοπάτια. Αντιθέτως, με τον καινούργιο ΥΠΟΙΚ- που όλα δείχνουν ότι θα προέρχεται από το FDP- θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις και να χρειαστεί μακράν περισσότερος χρόνος για την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων.

«Mπορεί να φτάσουμε και Φλεβάρη»

Και οι βουλευτές,πάντως, είναι… γειωμένοι στην πραγματικότητα και δεν φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία ότι θα κλείσουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Αντιθέτως, κάποιοι μιλούν ευθέως για… Φεβρουάριο, συνυπολογίζοντας ότι ούτε το ΔΝΤ έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. Το μεγάλο στοίχημα όπως λένε, είναι «να κλείσουμε χωρίς νέα μέτρα». Και υπογραμμίζουν ότι «πρέπει να φτάσουμε στον Αύγουστο του 2018 χωρίς μνημόνιο». Διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει υποστεί πανωλεθρία το κυβερνητικό αφήγημα.

Τέλος, τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ την Δευτέρα αρχίζουν οι εργασίες της Γ’ Συνόδου της ΙΖ΄ Περιόδου της Βουλής, με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αξιολόγηση βουλευτές κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ