Η Turkish Airlines διακόπτει τις πτήσεις της προς το Αρμπίλ - iefimerida.gr

Η Turkish Airlines διακόπτει τις πτήσεις της προς το Αρμπίλ

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία αποφάσισε από το απόγευμα της Παρασκευής να διακόψει τις αεροπορικές πτήσεις προς το ιρακινό Κουρδιστάν, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γκιλντιρίμ, μετά την απόφαση της κυβέρνησής του να διεξάγει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του.

«Σήμερα από τις 18.00 διακόπτεται η αεροπορική επικοινωνία με τα αεροδρόμια του Αρμπίλ και της Σουλεϊμανίγια στο Ιρακινό Κουρδιστάν» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο την εφημερίδα Milliyet. Ο ίδιος προσέθεσε επίσης ότι «εάν εκεί έχουν παραμείνει Τούρκοι πολίτες θα πραγματοποιηθούν ειδικές πτήσεις για να τους παραλάβουν».

Στο μεταξύ το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου- 1η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου Lufthansa, οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Austrian Airlines θα αναστείλουν τις πτήσεις τους προς την πρωτεύουσα Αρμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν μετά την απόφαση της ιρακινής κυβέρνησης να αποκλείσει τον εναέριο χώρο του Αρμπίλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Turkish Airlines
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ