Διώτης: Εχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι δεν τέλεσα καμία αξιόποινη πράξη - iefimerida.gr

Διώτης: Εχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι δεν τέλεσα καμία αξιόποινη πράξη

 Φωτογραφία: Intime news/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σας ζητώ να με απαλλάξετε. Εχω τη συνείδηση μου ήσυχη ότι δεν τέλεσα καμία αξιόποινη πράξη» είπε απολογούμενος ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου κάθεται για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός και μετέπειτα γραμματέας του ΣΔΟΕ επέμεινε στην αρχική του θέση ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως βάση ελέγχου, γιατί ήταν προϊόν υποκλοπής. Οπως είπε, και άλλες χώρες δεν δέχτηκαν τα στοιχεία και επιπλέον τα κατέστρεψαν.

Με μεγάλη φόρτιση, ο πρώην εισαγγελέας αφού μίλησε για την ζωή του και την πορεία του, άφησε αιχμές για τους συναδέλφους του που τον παρέπεμψαν να δικαστεί, υιοθετώντας την άποψη που επικρατούσε τότε, ότι δηλαδή από τη λίστα το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει 80 δις ευρώ. «Με παρέδωσαν βορά στα ΜΜΕ. Αυτό αποτελεί μία εξήγηση γιατί οδηγήθηκαν τα πράγματα εδώ και γιατί οι δικαστές που με παρέπεμψαν δεν είχαν το σθένος να αντισταθούν σε αυτά τα λαϊκίστικα που ακούστηκαν» είπε.

Από την πλευρά τους, πρόεδρος και εισαγγελέας έκαναν σειρά ερωτήσεων στον πρώην Ι. Διώτη, οι οποίες εστιάστηκαν στο επίμαχο cd και τους χειρισμούς του.

Πρόεδρος : Γιατί παίρνετε το cd, το αντιγράφετε, το καταστρέφετε και δίνετε το αντίγραφο μετά στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο;
Κατηγορούμενος : Οταν πήρα το cd, έβγαλα ένα αντίγραφο ασφαλείας και το παρέδωσα στον κ. Βενιζέλο. Έβγαλα και κάποιες εκτυπώσεις που μου ζήτησε. Και το κατέστραψα το αντίγραφο, να το κρατήσω να το κάνω τι;
Πρόεδρος : Εισαγγελέας ήσασταν, δεν είχατε την περιέργεια τι στο καλό είναι αυτό το cd;
Κατηγορούμενος: Ενημέρωσα τον κ. Βενιζέλο. Είχα άλλη έρευνα που υπερκάλυπτε και τη λίστα λαγκάρντ (...)Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ δεν είναι καν προανακριτικός υπάλληλος. Δεν ήμουν εισαγγελέας τότε.
Εισαγγελέας: Τι σας εμπόδιζε, βλέποντας ονόματα με υψηλές καταθέσεις να ελεγχθούν;
Κατηγορούμενος: Ελάτε και φωνάξτε οποιονδήποτε για έλεγχο. Θα σας πει δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία....Στο τέλος θα κατηγορηθώ γιατί δεν έλεγξα όλους Ελληνες. Μου λέτε δηλαδή να ψάξω μια λίστα κάποιου που την έκλεψε από μία Ελβετική τράπεζα και την παζάρευε και την πουλούσε για ποιον λογο; Υπάρχουν νόμιμοι τρόποι...Μου λέτε γιατί σε τρεις ήμερες δεν γκρέμισα τον ναό του Σολομώντα και να τον ξαναχτίσω...

Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας στις 6 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διώτης λίστα Λαγκάρντ απολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ