Η προσφυγοπούλα που την είχε κάνει να κλαίει η Μέρκελ πήρε άδεια διαμονής [βίντεο] - iefimerida.gr

Η προσφυγοπούλα που την είχε κάνει να κλαίει η Μέρκελ πήρε άδεια διαμονής [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από δύο και πλέον χρόνια οι εικόνες της Ρεέμ Σαουάλ να κλαίει και η άγαρμπη προσπάθεια της Άνγκελα Μέρκελ να την παρηγορήσει έκαναν το γύρο του κόσμου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε πει στην 14χρονη, τότε, Παλαιστίνια πως δεν γίνεται να παραμείνουν όλοι οι πρόσφυγες στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι η μικρή Ρεέμ ήταν πλήρως ενσωματωμένη στη χώρα εδώ και πέντε χρόνια.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η σκληρή κριτική που δέχτηκε η Μέρκελ για το περιστατικό την ανάγκασε να αλλάξει τη στάση της στο προσφυγικό ζήτημα.

Τώρα η 17χρονη πλέον Ρεέμ πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού ενημερώθηκε ότι της εγκρίθηκε άδεια παραμονής επ’ αόριστον κι ως εκ τούτου δεν απειλούνται πλέον με απέλαση, ούτε η ίδια, ούτε οι γονείς της. Η προηγούμενη προσωρινή άδεια, που είχε εκδώσει το Γραφείο Αλλοδαπών στο Ροστόκ, όπου διαμένει η Ραουάλ, έληγε σε λίγες μέρες.

Η νέα άδεια που της χορηγήθηκε ανοίγει πλέον το δρόμο για την μελλοντική πολιτογράφηση της κοπέλας, η οποία μιλά άπταιστα Γερμανικά.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει στις προθήκες των γερμανικών βιβλιοπωλείων η αυτοβιογραφία της Ρεέμ με τον τίτλο: «Έχω ένα όνειρο – ως προσφυγόπουλο στη Γερμανία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ