Οικονομικό Επιμελητήριο: Οι τράπεζες πρέπει να απεγκλωβιστούν από το βαρίδι των κόκκινων δανείων - iefimerida.gr

Οικονομικό Επιμελητήριο: Οι τράπεζες πρέπει να απεγκλωβιστούν από το βαρίδι των κόκκινων δανείων

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να απεγκλωβιστούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων ζητά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Η διευθέτηση του ζητήματος θα αποκαταστήσει σε μέγιστο βαθμό την εμπιστοσύνη των καταθετών αλλά και των επενδυτών, σημειώνει και προσθέτει ότι με τον τρόπο αυτό θα επιταχυνθεί η άρση των capital controls.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου δήλωσε σχετικά:

Στο σημείο που βρίσκεται η χώρα και η οικονομία απαιτείται η τάχιστη και οριστική επίλυση του υπ' αριθμόν ένα προβλήματος, δηλαδή των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει άμεσα να απεγκλωβιστούν από το συγκεκριμένο βαρίδι, για να καθαρίσουν οι ισολογισμοί τους και να μπορέσουν να επιτελέσουν τη βασική τους λειτουργία, που δεν είναι άλλη από τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος θα αποκαταστήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εμπιστοσύνη τόσο των ελλήνων καταθετών όσο και των ξένων επενδυτών απέναντι στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, θα διαλύσει την οποιαδήποτε σκιά, που ενδεχομένως να βλέπουν οι δανειστές της χώρας, αμφισβητώντας την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και ζητώντας επίσπευση των stress test.

Αυτό θα οδηγήσει σε επιτάχυνση της επιστροφής καταθέσεων και σε επίσπευση της άρσης των capital control, που τόσα προβλήματα έχουν δημιουργήσει στην ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόλλιας τράπεζες κόκκινα δάνεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ