Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό -Το Μαξίμου πιέζει τους αρχαιολόγους - iefimerida.gr

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό -Το Μαξίμου πιέζει τους αρχαιολόγους

Το Μαξίμου πιέζει το ΚΑΣ να επισπεύσει το θέμα για το Ελληνικό / Intimenews: αρχείο

Εν μέσω… διαφωνιών, με το «μπλόκο» του ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό να ρίχνει βαριά σκιά, η κυβέρνηση παλεύει να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδό της.

Στο Μαξίμου μελετούν με προσοχή τις επόμενες κινήσεις τους. Επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι ο χαρακτήρας του ΚΑΣ είναι γνωμοδοτικός. Και τούτο σημαίνει ότι ορισμένοι θέλουν η επένδυση να προχωρήσει τάχιστα.
Ενώ απαντώντας σε ερώτηση του iefimerida τι θα γίνει αν την προσεχή Τρίτη δεν βγει «λευκός καπνός», κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας δηλώνει: «μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις μας είτε πρόκειται για πολιτικές, είτε για πρόσωπα».!

Κάποιοι «πυροβολούν» Βλαζάκη
Οι κυβερνητικοί δεν πέρασαν πάντως στα… ψιλά την υπόθεση της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού κας Μ. Βλαζάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida υπήρξαν φωνές - μέσα στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο- που σχολίασαν ότι συγκαταλέγεται στα αρνητικά και είναι ανακόλουθο άλλα να λέει ο αρμόδιος υπουργός και άλλα η Γενική Γραμματέας.
«Αν δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει την πολιτική της κυβέρνησης να παραιτηθεί», εισηγήθηκαν κατά πληροφορίες του iefimerida άλλες φωνές κατά τη συνεδρίαση. Εισήγηση η οποία-προς το παρόν τουλάχιστον- φαίνεται να μην προκρίνεται.
Μετά την απόφαση της Τρίτης, πάντως, και για να μην υπάρξουν πάλι εμπόδια «θα συνυπολογιστεί και η στάση τα κας Βλαζάκη» προειδοποιούσαν πηγές με άριστη γνώση των συζητήσεων.

Την στηρίζουν οι «53»
Αντιθέτως, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και την πλήρη στήριξη (και) της πτέρυγας των «53», αφού κύκλοι της τάσης θύμιζαν στο πως η Μ. Βλαζάκη «είναι ο άνθρωπος που βοήθησε στο μετρό της Θεσσαλονίκης και στην Αμφίπολη», σχολιάζοντας πως «είναι η καλύτερη» και πως «πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα αρχαία είναι η ταμειακή μηχανή της Ελλάδας».

Οι δυο γραμμές
Το μόνο σίγουρο τέλος, είναι πως σε κυβέρνηση και κόμμα εκφέρονται «δύο γραμμές»:
Οι μεν -δηλαδή η ηγεσία- δείχνει βιασύνη για να «τρέξει» η όλη διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Και αξιώνει...ευθυγράμμιση της Μ. Βλαζάκη με τη γραμμή. Διότι πράγματι είναι ισχυρές οι πολιτικές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από θεσμούς,την διεθνή επενδυτική κοινότητα και τα διεθνή ΜΜΕ.
Οι δε, εμμένουν «στην τήρηση της νομιμότητας» όπως λένε αλλά παρά τις όποιες διαφωνίες τους , δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να ακυρωθεί το έργο, παρά να προχωρήσει κανονικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣ αρχαιολόγοι κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ