Αναστάτωση σε γαλλικό λιμάνι: Τουρίστας είχε στη βαλίτσα του τρεις βόμβες από τον Β΄Παγκόσμιο - iefimerida.gr

Αναστάτωση σε γαλλικό λιμάνι: Τουρίστας είχε στη βαλίτσα του τρεις βόμβες από τον Β΄Παγκόσμιο

Φωτογραφία από το Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάος επικράτησε στο γαλλικό λιμάνι την Τετάρτη, όταν αποκαλύφθηκε ότι Βρετανός τουρίστες είχε βάλει στη βαλίτσα του τρεις... βόμβες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Οι αρχές εντόπισαν τις δύο βόμβες, που Βρετανός προσπάθησε να επιβιβαστεί σε φέρι-μποτ στο λιμάνι Ouistreham της βόρειας Γαλλίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου των αποσκευών του τουρίστα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και πυροτεχνουργοί.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Τelegraph, οι αρχές απέκλεισαν το λιμάνι και απομάκρυναν τους επιβάτες των πλοίων.

Τα δρομολόγια καθυστέρησαν αρκετές ώρες να αναχωρήσουν και η αστυνομία ζητούσε από τους κατοίκους και τους επιβάτες να μην πλησιάζουν το σημείο.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι ο Βρετανός που προσπάθησε να μεταφέρει τη βόμβα ήταν περίπου 40 ετών και συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο άντρας φέρεται δήλωσε στις αρχές ότι είναι «συλλέκτης», πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το κανάλι France 3 μετέδωσε ότι οι βόμβες ήταν από την απόβαση στη Νορμανδία τον Ιούλιο του 1944 αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς βρέθηκαν στην κατοχή του Βρετανού.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να σιγουρευτούν για την προέλευση της βόμβας, όπως δήλωσε στο κανάλι εκπρόσωπος της αστυνομίας. Δεν έχει αποσαφηνιστεί επίσης, εάν οι βόμβες ήταν πραγματική απειλή,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λιμάνι Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ