Ερντογάν: Το δημοψήφισμα των Κούρδων δεν έχει καμία νομιμότητα - iefimerida.gr

Ερντογάν: Το δημοψήφισμα των Κούρδων δεν έχει καμία νομιμότητα

 Συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν στην Αγκυρα / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ EPA / MICHAEL KLIMENTYEV - SPUTNIK - KREMLIN POOL
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράνομο χαρακτήρισε για άλλη μια φορά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά από τις συνομιλίες του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν ότι η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και της Συρίας θα πρέπει να προστατευτεί.

Παράλληλα, ο Ερντογάν σημείωσε ότι θα πρέπει η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο βόρειο Ιράκ να αποτραπεί από το να κάνει «μεγαλύτερα λάθη».

Πρόσθεσε δε, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ρωσία για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη Συρία.

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε αυστηρά τους Κούρδους του Ιράκ ότι τα αντίποινα του δημοψηφίσματος μπορεί να τους κάνουν να πεινάσουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε κατηγορήσει, επίσης, τον επικεφαλής της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν για «προδοσία», επειδή επέμεινε στη διοργάνωση του δημοψηφίσματος παρά τις διεθνείς αντιρρήσεις.

«Ο Μασούντ Μπαρζανί πρέπει τώρα να βάλει ένα τέλος στην περιπέτειά του» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ