Ρέγκλινγκ: Εξοδος από το μνημόνιο το 2018, εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Εξοδος από το μνημόνιο το 2018, εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018 -εάν φυσικά συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις- εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ενημέρωση που παρείχε από το Λουξεμβούργο.

Ο ESM ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή αξιολόγησης στην Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου με άλλους θεσμούς, προκειμένου να ελέγξουν εάν η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

«Εαν το έχει κάνει οι πιθανότητες είναι καλές ότι η Ελλάδα θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί κανονικά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος» είπε ο κ. Ρέγκλινγκ στην εισαγωγική του δήλωση.

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, επικαλούμενο την ιστοσελίδα Capital.gr, ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε παράλληλα ότι όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «έχουμε υποχρέωση να παρακολουθήσουμε την πορεία της χώρας γιατί πρέπει κάποια στιγμή να αποπληρωθούμε».

«Ωστόσο είναι άλλο πράγμα το να βρίσκεται μια χώρα σε πρόγραμμα και άλλο να τελεί υπό εποπτεία. Στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί ό,τι εφαρμόστηκε και στις χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα και βγήκαν από αυτό» τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρέγκλινγκ πρόγραμμα μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ