Δύο χρόνια φυλακή στον πλοίαρχο του «Lassea» για το λαθραίο πετρέλαιο - iefimerida.gr

Δύο χρόνια φυλακή στον πλοίαρχο του «Lassea» για το λαθραίο πετρέλαιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πλοίαρχος του «Lassea», του δεξαμενόπλοιου που πιάστηκε με λαθραία καύσιμα στις δεξαμενές του την ώρα που πραγματοποιούσε άντληση από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη II».

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά εκδίκασε σήμερα την υπόθεση, καθώς σε βάρος του πλοίαρχου και του α΄μηχανικού είχε ασκηθεί δίωξη για παραβίαση του τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως έγινε γνωστό, ο α’ μηχανικός απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Παρά το γεγονός ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν αναβολή της υπόθεσης, καθώς δεν είχαν προλάβει, όπως υποστήριξαν, να ενημερωθούν για τις αναλύσεις των μιγμάτων των πετρελαιοειδών που είχε εντοπίσει το λιμενικό σώμα στις δεξαμενές έρματος, το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Οι δύο ναυτικοί υποστήριξαν στην απολογία τους ότι η μικρή ποσότητα μιγμάτων πετρελαιοειδών που βρέθηκε στις δεξαμενές έρματος, προκλήθηκε από διαρροή που σημειώθηκε στη διάρκεια απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη ΙΙ νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Οι λιμενικοί από την πλευρά τους, υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι για να αποδειχθεί ότι πρόκειται για διαρροή στη διάρκεια απάντλησης, θα πρέπει να αδειάσει από τα καύσιμα που έχει φορτώσει το «Lassea» από το ναυαγισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» και να γίνει επιθεώρηση από επιθεωρητές.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, στη μία δεξαμενή έρματος βρέθηκε 98% νερό και 2% μίγματα πετρελαιοειδών και στην άλλη 1% μαζούτ και 10% πετρελαιοειδή, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμώνται γύρω στις 15.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lassea δεξαμενόπλοιο δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ