Μέρκελ: Υπάρχει ευρεία συναίνεση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας για την Ευρώπη - iefimerida.gr

Μέρκελ: Υπάρχει ευρεία συναίνεση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας για την Ευρώπη

Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν στο Ταλίν / Φωτογραφία: (AP Photo/Francois Mori)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «ευρεία συναίνεση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας» έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, που παράλληλα επαίνεσε τον Εμανουέλ Μακρόν για τις ιδέες του για την Ευρώπη.

Οι δύο πολιτικοί συναντώνται στο Tαλίν και η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πεπεισμένη ότι υπάρχει βάση για διευρυμένη Γαλλογερμανική συνεργασία.

Σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος παρουσίασε το όραμά του για την μεταρρυθμισμένη Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση να δημιουργήσει κοινό στρατό ενώ ζήτησε πιο στενή συνεργασία σε θέματα μετανάστευσης, φορολογικών ζητημάτων και κοινωνικής πολιτικής.

Επανέλαβε, επίσης, τις ιδέες του για την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας αρμόδιος υπουργός Οικονομικών.

«Οσον αφορά στις προτάσεις, υπάρχει υψηλό επίπεδο συμφωνίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας. Θα πρέπει να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμείνει έτσι αλλά πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται» είπε σε δημοσιογράφους η κ. Μέρκελ, λίγη ώρα πριν από την συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ταξιδέψει στο Ταλίν για να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται με θέμα την ψηφιακή οικονομία της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι ο κ. Μακρόν της κατέστησε σαφές ότι η Γερμανία και η Γαλλία επιθυμούν στενή συνεργασία για την εναρμόνιση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του δικαίου περί φερεγγυότητας.

«Νομίζω ότι είναι πολύ θετικό. Βλέπω μια καλή βάση στην ομιλία του Γάλλου προέδρου για στενή συνεργασία της Γαλλίας και της Γερμανίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ μακρον Ταλίν συνάντηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ