Συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν στην Αγκυρα -Στο τραπέζι το ζήτημα της Συρίας - iefimerida.gr

Συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν στην Αγκυρα -Στο τραπέζι το ζήτημα της Συρίας

Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στην Αγκυρα (Φωτογραφία: Mikhail Klimentyev
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό τους ήχους του στρατιωτικού αγήματος υποδέχθηκαν στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ ένα από τα θέματα των συνομιλιών είναι η κατάσταση στην Συρία. Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ιδιαίτερα, ότι η επίσκεψη του Πούτιν στην Αγκυρα έχει αποκλειστικά ρεαλιστικούς στόχους.

«Η Ρωσία και η Τουρκία είναι χώρες που συνεργάζονται πολύ στενά, είτε αυτό αφορά εμπορική και οικονομική συνεργασία, είτε την συνεργασία στο στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα, είτε τον τομέα του πολιτισμού, ή στην υλοποίηση μακρόπνοων έργων» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «είναι χώρες που συνεργάζονται σε ζητήματα που σχετίζονται με τις εγγυήσεις της περιφερειακής ασφάλειας, περιλαμβανομένης της Συρίας». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσέθεσε επίσης ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης οι δύο ηγέτες «σε όλα αυτά τα ζητήματα θα συγχρονίσουν τα ρολόγια τους».

Οι συνομιλίες όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS διεξάγονται σε διευρυμένη σύνθεση κεκλεισμένων των θυρών, και χωρίς την παρουσία των μέσων ενημέρωσης. Αναμένεται ότι το κύριο θέμα θα είναι ο συντονισμό δράσης στις ζώνες αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ