Β. Κορέα: Τρελόγερος ο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του φοιτητή - iefimerida.gr

Β. Κορέα: Τρελόγερος ο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του φοιτητή

Σκληροί χαρακτηρισμοί από πλευράς της Βορείου Κορέας για τον Ντοναλντ Τραμπ / Φωτογραφία: (AP Photo/Ahn Young-joon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέες προκλήσεις απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε η Βόρεια Κορέα, που σήμερα χαρακτήρισε «τρελόγερο» τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, στον χαρακτηρισμό αυτόν προχώρησε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του καθεστώτος που παράλληλα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «εκμεταλλεύεται τον θάνατο του Αμερικανού φοιτητή Οτο Γουόρμπιερ, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Ιούνιο μετά από 17 μήνες σε φυλακή της Βόρειας Κορέας.

Ο φοιτητής πέθανε σε αμερικανικό νοσοκομείο μερικές μόλις ημέρες αργότερα, με τους γονείς του θύματος -Φρεντ και Σίντι- να αποκαλύπτουν στο κανάλι Fox News ότι ο γιος τους βασανίστηκε «συστηματικά» από το καθεστώς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας επέμεινε και σήμερα ότι ο φοιτητής δεν βασανίστηκε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του.

Β. Κορέα: Τρελόγερος ο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του φοιτητή  | iefimerida.gr 0


Φωτογραφία: ΑP

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι παρά τις «εχθρικές ενέργειες» του Αμερικανού απέναντι στη χώρα, η Πιονγιάνγκ του προσέφερε και ιατρική φροντίδα.

Ο Γουόρμπιερ, 22 ετών, συνελήφθη το 2016 στη Βόρεια Κορέα την οποία επισκεπτόταν ως τουρίστας. Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή προσπάθησε να κλέψει μια αφίσα προπαγάνδας από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, σύμφωνα με ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.

Οι γονείς του νεαρού δήλωσαν ότι το κεφάλι του ήταν ξυρισμένο, ήταν τυφλός και κουφός, τα χέρια του και τα πόδια του ήταν εντελώς παραμορφωμένα και είχε μια τεράστια ουλή στο γόνατό του, ενώ «έμοιαζε σαν κάποιος να είχε πάρει μια πένσα και να είχε ανακατατάξει τα κάτω δόντια του».

«Ο Οτο βασανίστηκε συστηματικά και τραυματίστηκε συνειδητά από τον Κιμ και το καθεστώς του. Δεν επρόκειτο για ατύχημα», υπογράμμισε κατηγορηματικά ο πατέρας του Αμερικανού, προσθέτοντας ότι το καθεστώς επέτρεψε την επιστροφή του στην πατρίδα επειδή «δεν ήθελαν να πεθάνει στο έδαφός τους». Ωστόσο, ο ιατροδικαστής της κομητείας του Χάμιλτον των ΗΠΑ δρ. Λάκσμι Σαμάρκο, που εξέτασε τον Αμερικανό φοιτητή Οτο Γουόρμπιερ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία βασανισμού στο σώμα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ