Συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με Ελληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με Ελληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο

Συνάντηση με Ελληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο θα έχει η Κριστίν Λαγκάρντ / Φωτογραφία: (AP Photo/Mark Lennihan)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τετ-α-τετ με Ελληνες τραπεζίτες αναμένεται να έχει αργότερα την Πέμπτη στο Λονδίνο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συνάντηση αυτή, όπως φαίνεται, έχει ως στόχο να πειστεί το Ταμείο για τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών.

Το ΔΝΤ είχε εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες για τις ελληνικές τράπεζες αλλά νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, προχώρησε σε μερική αναδίπλωση και επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα.

Εξέφρασε, όμως, ανησυχίες για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των κόκκινων δανείων. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο να διασφαλίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν μία αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την μείωση των κόκκινων δανείων τους» δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Μάρεϊ, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα.

Υπενθύμισε, ωστόσο, τη δήλωση του Πόουλ Τόμσεν που είχε προηγηθεί, ότι δηλαδή η πρόταση της ΕΚΤ για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών είναι εποικοδομητική.

Δεν αποδέχτηκε, όμως, ότι το «Ταμείο υπέστη ήττα» ούτε παραδέχτηκε ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία με την ελληνική κυβέρνηση με την οποία το Ταμείο «συνεργάζεται αρμονικά».

Αλλωστε, όπως τόνισε, το Ταμείο δεσμεύεται πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ