Οι συνταξιούχοι δικαστικοί προαναγγέλλουν αγωγές: Οι μειώσεις στις συντάξεις τους φτάνουν το 74% - iefimerida.gr

Οι συνταξιούχοι δικαστικοί προαναγγέλλουν αγωγές: Οι μειώσεις στις συντάξεις τους φτάνουν το 74%

Οι συνταξιούχοι δικαστικοί ζητούν συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα / EUROKINISSI: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αγανάκτησή τους, αλλά και τη διαμαρτυρία τους για τις νέες περικοπές στις συντάξεις τους, που έρχονται με την εφαρμογή του νόμου 4387/16, εκφράζουν οι συνταξιούχοι δικαστικοί, προαναγγέλλοντας αγωγές.

Οπως λένε, με την εφαρμογή του νέου νόμου, οι συντάξεις τους περικόπτονται περαιτέρω κατά 40% με αποτέλεσμα σωρευτικά η μείωση να αγγίζει το 74%. Ενδεικτικά όπως λένε, η μείωση που επέρχεται στην σύνταξη του προέδρου του Αρείου Πάγου αγγίζει τα 924 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των κρατήσεων.

«Ετσι από της καταβολής (28-09-2017) της σύνταξης του μήνα Οκτωβρίου 2017, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ( Δικαστική Εξουσία), ισότιμος και ισόκυρος, κατά το ισχύον Σύνταγμά μας, με τον Πρωθυπουργό (Εκτελεστική Εξουσία) και τον Πρόεδρο της Βουλής (Νομοθετική Εξουσία) θα λαμβάνει μηνιαία σύνταξη 1.451 ευρώ. Ανάλογες θα είναι οι περικοπές και των υπολοίπων (κατωτέρων ) βαθμών" αναφέρει η ένωση συνταξιούχων δικαστών, σημειώνοντας ότι "η δραματική, άδικη και καταφανώς αντισυνταγματική νέα μείωση των συντάξεων, οδηγεί τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς σε οικονομική εξόντωση και σε άμεση διακινδύνευση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους».

Επόμενο βήμα, η άσκηση προσφυγών στα δικαστήρια, η σύγκλιση συνελεύσεων με τις υπόλοιπες δικαστικές ενώσεις ενώ θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ