Τόμσεν: Δεν ανησυχούμε για τις τράπεζες στην Ελλάδα -Καμπανάκι για τα κόκκινα δάνεια - iefimerida.gr

Τόμσεν: Δεν ανησυχούμε για τις τράπεζες στην Ελλάδα -Καμπανάκι για τα κόκκινα δάνεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναδίπλωση στο θέμα των ελληνικών τραπεζών προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς με δήλωσή του ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως πρέπει να υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι υφίσταται μια στρατηγική μεσοπρόθεσμης αντιμετώπισης για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των κόκκινων δανείων.

Την ανακοίνωση με τη δήλωση που έκανε ο Τόμσεν στο Λονδίνο, αναφορικά με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, εξέδωσε πριν από λίγο το Ταμείο.

Σύμφωνα με αυτή, ο κ. Τόμσεν στο περιθώριο του συνεδρίου που διοργανώνει το ΔΝΤ ανέφερε τα εξής:

«Oσον αφορά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, επιτρέψτε μου να τονίσω ότι δεν βλέπουμε καθόλου προβλήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μια στρατηγική για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα.

Σχετικά με αυτό, είχαμε προτείνει την επικαιροποίηση της αναθεώρησης της ποιότητας του ενεργητικού του 2015 (AQR) μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρότεινε, αντίθετα, να προωθηθούν οι ήδη προγραμματισμένες προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων (stress tests) και να πραγματοποιηθούν στοχοθετημένες αναθεωρήσεις περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών υποδεικνύοντας ότι αυτό θα μας επιτρέψει να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για να αξιολογήσουμε κατά πόσον η σημερινή στρατηγική για την εξασφάλιση της χρηστής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος είναι επαρκής, χωρίς να χρειάζεται να διενεργηθεί πλήρης αναθεώρηση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού (AQR)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμσεν ΔΝΤ τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ