«Πόλεμος» Τραμπ–Ζούκερμπεργκ για το Facebook - iefimerida.gr

«Πόλεμος» Τραμπ–Ζούκερμπεργκ για το Facebook

Ο ιδρυτής του Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μέτωπο» και με το Facebook άνοιξε ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας την απάντηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που έσπευσε να υπερασπιστεί το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Πόλεμος» Τραμπ–Ζούκερμπεργκ για το Facebook  | iefimerida.gr 0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κατηγορήσει νωρίτερα μέσω Twitter τον ιδρυτή του Facebook για πολιτική προπαγάνδα εναντίον του μέσα από το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, εξομοιώνοντάς το με τους New York Times και τη Washington Post, τις οποίες κατηγορεί για διασπορά fake news.

Facebook was always anti-Trump.The Networks were always anti-Trump hence,Fake News, @nytimes(apologized) & @WaPo were anti-Trump. Collusion?

«Ο Τραμπ λέει ότι είμαστε εναντίον του, ενώ οι Φιλελεύθεροι λένε ότι τον βοηθήσαμε. Όλοι είναι αναστατωμένοι, αλλά αυτό συμβαίνει όταν δίνεις φωνή σε όλους και δημιουργείς μια πλατφόρμα όπου φιλοξενείς όλες τις ιδέες», αναφέρει μεταξύ άλλων στην απάντησή του στο Facebook ο Ζούκερμπεργκ.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε ενώ ο Ζούκερμπεργκ αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία στο πλαίσιο της έρευνας για την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Η διεύθυνση του Facebook αποδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα υπό το βάρος πιέσεων να παραδώσει στο Κογκρέσο το περιεχόμενο και άλλα στοιχεία διαφημιστικών μηνυμάτων και άλλων αναρτήσεων πολιτικού χαρακτήρα που αγοράστηκαν ή καταχωρήθηκαν από εταιρείες ρωσικών συμφερόντων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, τα μηνύματα είχαν στόχο να ανακινήσουν πολιτικές εντάσεις για διάφορα ζητήματα προκειμένου τελικά να ζημιωθεί η υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ