20.000 άνθρωποι τη μέρα θα σκοτώνονται σε περίπτωση πολέμου με τη Β. Κορέα - iefimerida.gr

20.000 άνθρωποι τη μέρα θα σκοτώνονται σε περίπτωση πολέμου με τη Β. Κορέα

Noτιοκορεατικά άρματα μάχης  K1A2 πραγματοποιούν βολές στο πλαίσιο άσκησης (Φωτογραφία: ΑΡ/Ahn Young-joon)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

20.000 άνθρωποι τη μέρα θα χάνουν τις ζωές τους σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα, όπως εκτιμά το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Κι αυτό μόνον με τη χρήση συμβατικών όπλων και όχι πυρηνικών...

Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κι ο Κιμ Γιονγκ Ουν κλιμακώνουν καθημερινά τον φραστικό πόλεμο, τα στρατιωτικά επιτελεία στην Ουάσιγκτον επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για την εξέλιξη μιας πιθανής σύρραξης.

«Μόνον μια κατάληξη μπορεί να έχει ένας τέτοιος πόλεμος. Την ήττα της Βόρειας Κορέας. Αλλά με τι τίμημα;», διερωτάται ο Ρομπ Γκίβενς, ταξίαρχος ε.α. της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η πιθανότερη σπίθα ενός συμβατικού πολέμου εκτιμάται ότι θα είναι μια εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα με στόχο τη νήσο Γκουάμ, αμερικανική επικράτεια στον Ειρηνικό. Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν μάλλον μετακινώντας τα αεροπλανοφόρα τους κοντά στη Βόρεια Κορέα και εξαπολύοντας μια πυραυλική επίθεση, όπως έκαναν την περασμένη άνοιξη στη Συρία. Κι ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας, αδυνατώντας να κάνει πίσω θα διατάξει επίθεση με το πυροβολικό του κατά της Σεούλ των 25 εκατομμυρίων κατοίκων. Έτσι θα ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος, που θα οδηγήσει, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, στην ήττα του κομμουνιστικού καθεστώτος εντός ημερών.

Αλλά σύμφωνα με τον Γκίβενς, οι απώλειες μεταξύ των αμάχων θα είναι τεράστιες, αφού το Πεντάγωνο εκτιμά ότι περίπου 20.000 άνθρωποι θα σκοτώνονται καθημερινά...

Κι όλα αυτά την ώρα που η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται από τα τέλη του έτους να αναπτύξει περισσότερες «στρατηγικές» δυνάμεις κοντά στην κορεατική χερσόνησο, όπως υποσχέθηκε στη Σεούλ, ενώ το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει στον Τραμπ διάφορες «επιλογές» αν η Πιονγιάνγκ συνεχίσει τις προκλήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ