Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα: Μέσα στη λάσπη η Σαμοθράκη, «βούλιαξε» η Θεσσαλονίκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα: Μέσα στη λάσπη η Σαμοθράκη, «βούλιαξε» η Θεσσαλονίκη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άνοιξαν οι ουρανοί και στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να παίρνει φωτιά από κλήσεις, παρέχοντας βοήθεια σε περιπτώσεις πλημμυρισμένων σπιτιών αλλά και προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.

Μετά τις καταστροφές και τη θεομηνία στην Σαμοθράκη, οι δρόμοι κυρίως στο Κορδελιό και τον Εύοσμο πλημμύρισαν, ενώ μεγάλη ποσότητα υδάτων συγκεντρώθηκε και στον χώρο των ΚΤΕΛ Μακεδονίας.

Επίσης, οι πυροσβέστες επενέβησαν σε συνολικά 134 περιπτώσεις, ενώ αποτελεσματική ήταν και η βοήθειά τους στην απομάκρυνση τεσσάρων ατόμων από τις οικίες τους.

Οι καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και σήμερα περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογική Υπηρεσίας, θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου η κακοκαιρία πέρασε τις προηγούμενες ημέρες.

Χωρίς δημαρχείο, Κέντρο Υγείας, δρόμους και νερό η Σαμοθράκη

Την ίδια στιγμή πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, του νησιού που επλήγη από νεροποντή και υπέστη βιβλική καταστροφή.

Ουσιαστικά το νερό κατέβασε όλο το βουνό, με αποτέλεσμα η Χώρα αλλά και πολλά άλλα χωριά να έχουν πνιγεί στη λάσπη, δρόμοι να έχουν κοπεί στα δύο και γέφυρες να έχουν καταστραφεί.

Επίσης ένας τοίχος του δημαρχείου κατέρρευσε, ενώ οι λάσπες έχουν μπει στο κτίριο, καταστρέφοντας την υλικοτεχνική υποδομή.

Εικόνα από το Δημαρχείο. Πηγή: Facebook

Στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, έχει καταστραφεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, καθώς και η αποθήκη φαρμάκων από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας. Αυτή την ώρα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα: Μέσα στη λάσπη η Σαμοθράκη, «βούλιαξε» η Θεσσαλονίκη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σημαντική είναι η βοήθεια της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και του στρατού, οι οποίες επιχειρούν να ανοίξουν δρόμο, καθώς δεν υπάρχει οδικό δίκτυο και μερικά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα.

Προβλήματα υπάρχουν και στην υδροδότηση, τα οποία σύμφωνα με τον δήμαρχο αναμένεται να αποκατασταθούν, αν και το νερό δεν θα είναι πόσιμο, λόγω της λάσπης και των φερτών υλικών που έχουν μπει στο δίκτυο.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα: Μέσα στη λάσπη η Σαμοθράκη, «βούλιαξε» η Θεσσαλονίκη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Όσον αφορά τα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν το Γυμνάσιο – Λύκειο, το Δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας, το Νηπιαγωγείο Καμαριώτισσας και ο Παιδικός Σταθμός. Δεν θα λειτουργήσει: το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Λακκώματος καθώς επίσης και το Νηπιαγωγείο της Χώρας.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα: Μέσα στη λάσπη η Σαμοθράκη, «βούλιαξε» η Θεσσαλονίκη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: evros24

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαμοθράκη Θεσσαλονίκη κακοκαιρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ