Το Ελληνικό προκαλεί αμηχανία σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Το Ελληνικό προκαλεί αμηχανία σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Στον...αέρα βρίσκεται η επένδυση στο Ελληνικό, αφού για μια ακόμη φορά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της ετυμηγορίας για το αρχαιολογικό ζήτημα, βάζοντας νέα προσκόμματα στην όλη διαδικασία.

Στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια κατά πληροφορίες του iefimerida «υπάρχει ενόχληση» για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις.

Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται ισχυρό πρέσινγκ: από τους θεσμούς, τον διεθνή Τύπο και τους επενδυτές που περιμένουν απτά δείγματα γραφής σε σχέση με το αφήγημα περί επενδύσεων.! Που να επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού -προφανώς- σε μια φιλοεπενδυτική στρατηγική.

Καθόλου τυχαία, το Μαξίμου επέλεξε χθες να τοποθετηθεί με «διαρροή». Διαμηνύοντας ότι ναι μεν δίνει «τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις». Πλην όμως, αυτό «δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Το κόμμα αμήχανο για το Ελληνικό

Στην καλύτερη περίπτωση το κόμμα εμφανίζεται αμήχανο και στην χειρότερη διχασμένο. Και όπως όλα δείχνουν το εν λόγω ζήτημα θα απασχολήσει εκατό τοις εκατό , τις συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

Ένα μεγάλο τμήμα του, επιδιώκει μια σκληρή και άτεγκτη στάση απέναντι στον επενδυτή. Η οποία όμως δυνητικά διακινδυνεύει την ίδια την επένδυση.!

Ο Φίλης «παρών» στη διαμαρτυρία

Στο μεταξύ,το... παρών στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Που με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ των επενδύσεων αλλά με σεβασμό σε όλες τις διαδικασίες και τους νόμους.

Ενώ μένει να φανεί πως θα τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα στελέχη,καθώς και οι υπουργοί, αφού για άλλη μια φορά γίνεται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πατάει σε δυο βάρκες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση επενδύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ