Μακάβρια γκάφα: Ειδησεογραφικό πρακτορείο «πέθανε» κατά λάθος τον βασιλιά της Νορβηγίας - iefimerida.gr

Μακάβρια γκάφα: Ειδησεογραφικό πρακτορείο «πέθανε» κατά λάθος τον βασιλιά της Νορβηγίας

«Πέθαναν» κατά λάθος τον βασιλιά της Νορβηγίας (Φωτογραφία: AP/ Heikki Saukkomaa)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νορβηγίας ήθελε να είναι έτοιμο για την ημέρα που θα βυθιστεί στο πένθος η Νορβηγία αλλά έκανε μία μακάβρια... άκυρη εκκίνηση στην «κούρσα» της ενημέρωσης.

Το NTB έστειλε ένα προσχέδιο νεκρολογίας για τον βασιλιά της χώρας, Χάραλντ Ε', σε διάφορα νορβηγικά ΜΜΕ, ανακοινώνοντας ότι η χώρα πενθεί. Στο κείμενο είχαν μείνει κενές διάφορες λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων η ηλικία του βασιλιά, η ημερομηνία και η ώρα του θανάτου του.

Μόλις μέσα σε τρία λεπτά το ειδησεογραφικό πρακτορείο αντιλήφθηκε την γκάφα του και έστειλε διόρθωση, αλλά το κακό είχε γίνει ήδη. «Αποσύρουμε την ειδοποίηση για τον θάνατο του βασιλιά, που εστάλη εξαιτίας τεχνικού λάθους. Απολογούμαστε ειλικρινά», ανέφερε σε αυτή.

Παρόλα αυτά, το Παλάτι φρόντισε να διαβεβαιώσει ότι ο βασιλιάς είναι μια χαρά. Μάλιστα, σύμφωνα με το NRK, ο 80χρονος κυνηγά άλκες αυτή την εβδομάδα.

Οσο για το πώς έγινε το λάθος, ο διευθυντής του NTB εξήγησε ότι οι δημοσιογράφοι του έχουν έτοιμες νεκρολογίες για αρκετούς διάσημους. «Αυτές επικαιροποιούνται τακτικά. Σε μία τέτοια διαδικασία, εστάλη η ειδοποίηση κατά λάθος», πρόσθεσε ο Μαντς Ινγκβε Στόρβικ, σύμφωνα με τον Independent.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νορβηγία βασιλιάς Χάραλντ Ε'
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ