Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά τις κούπες του γραφείου - iefimerida.gr

Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά τις κούπες του γραφείου

Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα περισσότερα γραφεία εταιρειών έχουν κουζίνες και μέσα στα ντουλάπια έχουν κούπες, ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα.

Οπως είναι λογικό, οι περισσότεροι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν αυτά που βρίσκονται στην κουζίνα του γραφείου και δεν κουβαλούν τα δικά τους από το σπίτι.

Σύμφωνα με βιολόγο, ωστόσο, κάνουν πολύ μα πολύ λάθος.

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μικροβιολογίας Τσαρλς Γκέρμπα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα υποστηρίζει πως έως και το 90% των κουπών στις κουζίνες γραφείου «κουβαλάνε» μικρόβια και, σε ποσοστό 20%, περιττώματα. Τα βακτηρίδια εξαπλώνονται με τα σφουγγάρια και τις πετσέτες.

«Δεν βρέθηκε E. Coli στις κούπες πριν από το σκούπισμα, ωστόσο, το 20% των φλιτζανιών ήταν θετικό στο βακτήριο μετά», λέει σύμφωνα με την Daily Mail.

Το E. coli είναι ένας τύπος βακτηριδίων που η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει διάρροια, εμετό, κράμπες στο στομάχι και πυρετό.

Σε παλιότερη μελέτη είχε διαπιστωθεί πως τα γραφεία των αντρών έχουν περισσότερα βακτήρια από τα γυναικεία. Η ερευνητική ομάδα εντόπισε περισσότερα από 500 βακτηριακά στελέχη, τα οποία προήλθαν από ανθρώπινες επιδερμίδες, ρινικές, στοματικές και εντερικές κοιλότητες.

Οι καρέκλες και τα τηλέφωνα είχαν τα περισσότερα βακτήρια, ενώ η επιφάνεια του γραφείου, το πληκτρολόγιο και το ποτήρι ήταν πιο καθαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κούπες γράφει Βακτήρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ