Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να πάτε για ύπνο -Για να κοιμηθείτε σαν «πουλάκι» [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να πάτε για ύπνο -Για να κοιμηθείτε σαν «πουλάκι» [εικόνες]

Τα μυστικά για έναν τέλειο ύπνο (Φωτογραφία: Pexels)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο το άγχος, λίγο τα προβλήματα, κάνουν πολλούς να χάνουν τον ύπνο τους με αποτέλεσμα να ξυπνούν το επόμενο πρωί κουρασμένοι.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων πιθανότατα έχετε δοκιμάσει βότανα, κάποιο βιβλίο και μουσική για να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Εχετε πέσει νωρίτερα για ύπνο αλλά τίποτα... κουκουβάγια.

Μια έρευνα, ωστόσο, δίνει απαντήσεις και έρχεται να σας βοηθήσει. Τι πρέπει να κάνετε; Κοιμηθείτε μόνοι σας στις 22:39, φορώντας άνετες πιζάμες.

Αν διαβάσετε ένα βιβλίο έχοντας δύο μαξιλάρια κουρλουριασμένοι στο δεξί σας χέρι, θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να πάτε για ύπνο -Για να κοιμηθείτε σαν «πουλάκι» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η έρευνα, που έγινε σε 2.000 άτομα, έδειξε ακόμη πως για να κοιμηθεί κάποιος οκτώ ώρες θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του 37 λεπτά πριν κλείσει τα μάτια του, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχει κλείσει όλα τα φώτα και οθόνες.

Ο Τζας Μπαγκνιέφκσι, CEO στην εταιρεία eve Sleep, καλεί τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στο «rich sleep», μια ομάδα ανθρώπων που ξεκινούν τη μέρα τους και λειτουργούν ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια.

Περίπου μισοί από τους ερωτηθέντες, το 44% πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως κοιμάται καλύτερα εάν ο σύντροφός τους λείπει από το κρεβάτι. Τουλάχιστον οι 3 στους 10 διαβάζουν ένα βιβλίο πριν πέσουν και τα 2/5 δεν μπορούν να κοιμηθούν εκτός αν το δωμάτιο είναι πολύ σκοτεινό.

Την ίδια ώρα, ένας στους τέσσερις Βρετανούς δεν μπορεί να θυμηθεί την τελευταία φορά που κοιμήθηκε καλά, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως η έλλειψη ύπνου οφείλεται στην αρκετή ζέστη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, επίσης, πως ένα στους πέντε πιστεύει πως αν κάνει σεξ πριν κοιμηθεί, τότε εξασφαλίζει έναν χαλαρωτικό ύπνο.

Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να πάτε για ύπνο -Για να κοιμηθείτε σαν «πουλάκι» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Pexels

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ύπνος έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ