Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Σαμοθράκης μετά τη θεομηνία: Δες κατάντια, κλαίμε συνέχεια - iefimerida.gr

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Σαμοθράκης μετά τη θεομηνία: Δες κατάντια, κλαίμε συνέχεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, του νησιού που επλήγη από νεροποντή και υπέστη βιβλική καταστροφή.

Ουσιαστικά το νερό κατέβασε όλο το βουνό, με αποτέλεσμα η Χώρα αλλά και πολλά άλλα χωριά να έχουν πνιγεί στη λάσπη, δρόμοι να έχουν κοπεί στα δύο και γέφυρες να έχουν καταστραφεί.

Χαρακτηριστικό της απόγνωσης των κατοίκων είναι το παράπονο που εκφράζει μια κάτοικος του χωριού Αλώνια η οποία στέκεται κοντά στο σημείο όπου πριν τη νεροποντή βρισκόταν η γέφυρα του χωριού, η οποία τώρα δεν υπάρχει καθώς έχει μπαζωθεί από το χώμα που κατέβασε το νερό. «Δες κατάντια, κλαίμε κάθε μέρα», λέει υποστηρίζοντας ότι το σημείο που πατούν με την γυναίκα με την οποία τραβά το βίντεο πριν ήταν γέφυρα. «Εδώ που πατούμε είναι η γέφυρα και είναι μπαζωμένη», λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σπαρτά τα οποία φυσικά δεν υπάρχουν πλέον.

Το βίντεο δημοσίευσε στο Facebook η χρήστρια Εvi Vrachiolia γράφοντας: «48 ώρες μετά τη θεομηνία ακόμη δεν πέρασε κανείς να δει και το δικό μας χωριό τι έπαθε αλλά και τι θα πάθουμε με την επόμενη βροχή. Για τα Αλώνια λέω, η πρώτη και η μεγαλύτερη γέφυρα του χωρίου μας που υποδέχεται το νερό από τους πρόποδες του όρους Σάος, έχει μπαζωθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαμοθράκη λάσπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ