Από τον προσφυγικό καταυλισμό, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού - Η απίστευτη ιστορία της Αντούτ Ακέτς - iefimerida.gr

Από τον προσφυγικό καταυλισμό, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού - Η απίστευτη ιστορία της Αντούτ Ακέτς

Η Αντούτ κατά την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι (Φωτογραφία: Estrop/Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίδειξη μόδας του Saint Laurents σηματοδότησε την έναρξη της φετινής Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, το υπέρτατο event των απανταχού fashionistas. Εκτός από αυτό όμως σηματοδοτεί την εκτόξευση της 17χρονης Αντούτ Ακέτς σε μοντέλο πρώτης γραμμής. Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί δέκα χρόνια πριν όταν, 10 χρόνια πριν η οικογένειά της έφευγε από την Κένυα κάποια ελάχιστα ρούχα στις αποσκευές της.

Την περασμένη Πέμπτη η Αντούτ τελείωσε το λύκειο στην Αδελαΐδα την πόλη της Αυστραλίας όπου ζει τα τελευταία δέκα χρόνια μαζί με την οικογένειά της. Την επόμενη κιόλας ημέρα, Παρασκευή, ετοίμασε τη βαλίτσα της και πέταξε για το Παρίσι, προκειμένου να περπατήσει στην πασαρέλα της φημισμένης Εβδομάδας Μόδας.


Σουδάν, Κένυα, Αυστραλία, Γαλλία

Μια στιγμή αξιομνημόνευτη για κάθε έφηβη – πόσο μάλλον για το νεαρό μοντέλο που καθημερινά γίνεται όλο και πιο γνωστό με το μικρό της όνομα, Αντούτ. Γεννημένη στο ρημαγμένο από τον πόλεμο Νότιο Σουδάν, η Αντούτ πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της σε ένα προσφυγικό στρατόπεδο στην Κακούμα της Κένυα πριν φτάσει στην Αυστραλία σε ηλικία επτά ετών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε το διεθνές ντεμπούτο της στις πασαρέλες, και πάλι με τον οίκο μόδας Saint Laurent, ο οποίος φαίνεται πως της άνοιξε τις πόρτες για μια ζωή που παλιότερα θα δυσκολευόταν ακόμη και να ονειρευτεί:
Φωτογραφήσεις για το περιοδικό ID, το 10 και την αυστραλιανή Vogue, εξώφυλλα στο L’ Officiel και το Black ενώ συμμετέχει και στο πολυαναμενόμενο all black ημερολόγιο της Pirelli για το 2018, ανάμεσα στη Ναόμι Κάμπελ, την Ντίντι και την Γούπι Γκόλντμπεργκ.

Από τον προσφυγικό καταυλισμό, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού - Η απίστευτη ιστορία της Αντούτ Ακέτς | iefimerida.gr 0

Η ίδια δεν έχει αναμνήσεις από τη ζωή στο Σουδάν ή στο προσφυγικό στρατόπεδο στην Κένυα, καθώς ήταν πολύ μικρή. Θυμάται ωστόσο την παραμονή της οικογένειάς της στο Ναϊρόμπι λίγο πριν ταξιδέψουν στην Αυστραλία. Θυμάται πως ήθελε απεγνωσμένα να πάει σχολείο, κάτι που ωστόσο ήταν υπερβολικά ακριβό για τη μονογονεϊκή οικογένειά της. «Υπήρχαν φορές που πήγαινα με τα πόδια στο σχολείο της ξαδελφής μου για να της πάω φαγητό και έβλεπα τα παιδιά να παίζουν στην αυλή. Στεναχωριόμουν πολύ. Ήθελα να ήμουν κι εγώ εκεί», λέει στην Guardian.

Από τον προσφυγικό καταυλισμό, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού - Η απίστευτη ιστορία της Αντούτ Ακέτς | iefimerida.gr 1

Το όνειρό της έγινε πραγματικότητα όταν μετακόμισαν στην Αυστραλία: «Δωρεάν εκπαίδευση και η δυνατότητα να πας πράγματι στο σχολείο».

Ωστόσο, ούτε η ζωή στην πολιτισμένη Αυστραλία ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Όταν, νωρίτερα πέρυσι, επελέγη ως το πρόσωπο της γνωστής στην Αυστραλία εταιρείας μόδας David Jones, κάποιες γυναίκες αντέδρασαν λέγοντας ότι η Αντούτ δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα Αυστραλέζας και επομένως δεν μπορούν να ταυτιστούν μαζί της. Τότε, είχε ανοίξει ολόκληρη συζήτηση στην Αυστραλία καθώς η σχεδιάστρια Ντέιβιντ Τζόουνς, είχε απολογηθεί στην κριτική, εμμέσως δικαιολογώντας τις αντιδράσεις.

@adutakechofficial closed the show at @YSL today. To see every look from the Spring 2018 collection, tap the link in our bio. Photographed by @jasonlloydevans.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue (@voguemagazine) στις Σεπ 26, 2017, 1:02μμ PDT

Παρά την τροπή που έχει πάρει η ζωή της, η Αντούτ αισθάνεται ακόμη συνδεδεμένη με το φτωχό και δύσκολο παρελθόν της. Συχνά μαγειρεύει και διανέμει φαγητό σε άστεγους συμπατριώτες της ενώ υπερασπίζεται το προσφυγικό παρελθόν της λέγοντας: «Πολλοί με ρωτούν, γιατί κατηγοριοποιείσαι ως πρόσφυγας, αφού είσαι αυστραλιανή πολίτις; Είμαι πρόσφυγας, αυτό είμαι. Δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Ναι, είμαι αυστραλιανή πολίτις, είμαι Αυστραλέζα από το Νότιο Σουδάν, αλλά εξακολουθώ να είμαι πρόσφυγας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εβδομάδα Μόδας ΑΝΤΟΥΤ ΑΚΕΤΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ