Το νέο όπλο των ΗΠΑ: Κανόνι λέιζερ που καταρρίπτει drones! [βίντεο] - iefimerida.gr

Το νέο όπλο των ΗΠΑ: Κανόνι λέιζερ που καταρρίπτει drones! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αόρατη καταστροφική ισχύ ενός πρωτότυπου οπλικού συστήματος λέιζερ έναντι μη επανδρωμένων αεροσκαφών αποκαλύπτει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Lockheed Martin από δοκιμές που έγιναν τον περασμένο μήνα.

Στα τεστ που έγιναν σε συνεργασία με την Διοίκηση Διαστημικής και Πυραυλικής Άμυνας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο βολών πυραύλων White Sands στο Νέο Μεξικό, το σύστημα ATHENA (Advanced Test High Energy Asset), ισχύος 30 kilowatt, κατέρριψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Outlaw, με άνοιγμα φτερών 3,3 μέτρα. Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ξεπηδούν φλόγες από τις ουρές των drones και το ένα μετά το άλλο πέφτουν στο έδαφος.

Το σύστημα, που συνδυάζει αισθητήρες, ειδικό λογισμικό και εξειδικευμένα οπτικά, μπορεί να τοποθετηθεί και σε άρματα μάχης καθώς και άλλα οχήματα, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον και σε στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πλοία.

«Οι δοκιμές στο White Sands εναντίον ιπτάμενων στόχων επιβεβαίωσε τα μοντέλα καταστρεπτικότητάς μας και επανέλαβε τα αποτελέσματα που είχαμε δει εναντίον στατικών στόχων στο δικό μας πεδίο βολής» είπε ο Κιόκι Τζάκσον της Lockheed Martin. «Καθώς βελτιώνουμε την τεχνολογία πίσω από τα οπλικά συστήματα λέιζερ, καθιστούμε αποτελεσματικότερο ολόκληρο το σύστημα και πλησιάζουμε στην ανάπτυξη ενός όπλου λέιζερ, το οποίο θα παρέχει μεγαλύτερη προστασία στους στρατιώτες μας, εξουδετερώνοντας πιο εξελιγμένες απειλές...»

Το νέο όπλο των ΗΠΑ: Κανόνι λέιζερ που καταρρίπτει drones! [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το ATHENA είναι ένα φορητό σύστημα εδάφους που χρησιμοποιείται ως μια οικονομική βάση δοκιμών για τεχνολογίες λέιζερ, οι οποίες προορίζονται για στρατιωτική χρήση και χρησιμοποιεί το σύστημα ALADIN (Accelerated Laser Demonstration Initiative) της εταιρείας, που επιτρέπει αύξηση της κλίμακας ισχύος. Το ATHENA τροφοδοτείται από μία γεννήτρια Rolls-Royce.

Το νέο όπλο των ΗΠΑ: Κανόνι λέιζερ που καταρρίπτει drones! [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Οι κεφαλές του Πενταγώνου ελπίζουν ότι το καινοτόμο αυτό όπλο θα παρέχει προστασία κατά απειλών όπως σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή μπαράζ ρουκετών και οβίδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ ΟΠΛΟ ΛΕΪΖΕΡ Lockheed Martin ATHENA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ