Η μοναξιά βοηθάει τη δίαιτα -Οι ερευνητές αποκαλύπτουν πώς θα χάσεις κιλά - iefimerida.gr

Η μοναξιά βοηθάει τη δίαιτα -Οι ερευνητές αποκαλύπτουν πώς θα χάσεις κιλά

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν ποτέ παραγγείλατε παραπάνω από ό,τι σκοπεύατε, όταν βγήκατε να φάτε με παρέα ή ήσασταν προσκεκλημένοι σε κάποιο σπίτι, τότε μπορεί να φταίει κάτι άλλο πέρα από την ξαφνική λαιμαργία σας: το ότι δεν ήσασταν μόνοι! Μια νέα έρευνα Αμερικανών ψυχολόγων έδειξε ότι η παρέα μας ανοίγει την όρεξη.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το τι τρώμε επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το με ποιον τρώμε παρέα. Η πιο πρόσφατη έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, διαπίστωσε ότι η πιθανότητα μιας παρασπονδίας στη δίαιτα ήταν 60% πιθανότερη, όταν τρώμε με άλλους.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθησε 150 ανθρώπους που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος ή να κρατήσουν μακριά τα επιπλέον κιλά για έναν χρόνο, μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, η οποία κατέγραφε τι και πού έτρωγαν.

Διαβάστε γιατί η μοναξιά μας βοηθάει να τρώμε λιγότερο στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίαιτα παρέα έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ