Καμπούλ: Eπεσε πύραυλος κοντά στο αεροδρόμιο την ώρα που έφθανε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας - iefimerida.gr

Καμπούλ: Eπεσε πύραυλος κοντά στο αεροδρόμιο την ώρα που έφθανε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας

To διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ (Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ την ώρα που προσγειώνονταν στο Αφγανιστάν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρά, μετά την εκτόξευση ρουκετών από κοντινή ορεινή περιοχή με στόχο το αεροδρόμιο, που εκκενώθηκε, ενώ ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις.

Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε στο Τwitter: «Έχει κλείσει το Baron Hotel στην Καμπούλ. Επιθέσεις με ρουκέτες από τα βουνά. Ο Θεός να μας σώσει».

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Νατζίμπ Ντανίς έσπευσε να επισημάνει: «Μια ρουκέτα έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο το πρωί. Δεν αναφέρθηκαν θύματα».

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, τονίζοντας ότι στόχος τους ήταν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος όμως δεν κινδύνευσε αφού είχε φθάσει λίγο νωρίτερα.

Ο Μάτις και ο Στόλτενμπεργκ επισκέπτονται τη χώρα για να συζητήσουν με την ηγεσία της λίγες εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να στείλει κι άλλους στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

«Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στην εταιρική σχέση ΝΑΤΟ-Αφγανιστάν», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Οι Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί να μετατρέψουν τη χώρα σε «νεκροταφείο» για τις ξένες δυνάμεις καθώς προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Αφγανιστάν.

Αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται εδώ και 16 χρόνια στο Αφγανιστάν. Μόνον το 60% της επικράτειάς του ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις καθώς τρομοκρατικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» πολεμούν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ