Τράπεζες και διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο τρομάζουν το Μαξίμου - iefimerida.gr

Τράπεζες και διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο τρομάζουν το Μαξίμου

«Κόκκινο» χτυπάει η αγωνία για τους κυβερνητικούς τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς πέρα από τους εσωτερικούς «πονοκεφάλους» τύπου Καμμένου-Κουρουμπλή , καλούνται να διαχειριστούν ζητήματα πρώτης γραμμής για την οικονομία.

Στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή της εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τη στιγμή που προηγήθηκαν δύο ημέρες γερού σφυροκοπήματος.
Η ευρύτερη πολιτική ανησυχία για τις διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο μετά τις Γερμανικές εκλογές, η επιμονή του Ταμείου να θέτει θέμα νέου AQR για τις Τράπεζες σε συνδυασμό με το πρέσινγκ για τα κόκκινα δάνεια, έχουν προκαλέσει ένα εκρηκτικό μείγμα που είχε ως συνέπεια μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες.

Η συμβιβαστική παρέμβαση Ντράγκι για επίσπευση των stress tests κατάφερε βεβαίως -πρόσκαιρα- να ηρεμήσει τους επενδυτές, ωστόσο πολλά αν όχι όλα εξαρτώνται πλέον από την αντίδραση του Ταμείου στην σχετική πρόταση της ΕΚΤ. Θα αποδειχθεί ικανή να κάμψει τις επιφυλάξεις του ΔΝΤ και να ηρεμήσει τις αγορές; Αν όχι, τότε τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά δύσκολα για την κυβέρνηση...

Πολιτική λύση για να σωθεί η παρτίδα

Δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη που κάνουν λόγο για «σκαμπίλι του ΔΝΤ» στο θέμα των τραπεζών, μεταφέροντας στο iefimerida την εκτίμηση ότι η λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολιτική και μπορεί να υπάρξει μόνο σε...επίπεδο κορυφής. Ήτοι, μέσω συνεννόησης στο αμέσως προσεχές διάστημα με την Κριστιν Λαγκαρντ.

Ο Τσίπρας στο Ταλίν, με βλέμμα στο Βερολίνο

Παράλληλα, στον απόηχο των Γερμανικών εκλογών αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Σύνοδος Κορυφής στο Ταλίν της Εσθονίας. Αύριο το βράδυ, είναι προγραμματισμένο το δείπνο που θα παραθέσει στους «27» ο Ζ.Κ Γιούνκερ. Και το μόνο βέβαιον είναι ότι οι ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν κάποιες πρώτες σκέψεις για το τοπίο στην ομίχλη και πώς οι συσχετισμοί θα επηρεάσουν το σύνολο της Ευρώπης.
Όσο για τα του οίκου μας, ο πρωθυπουργός δεν κρύβει ότι επιθυμεί διακαώς έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέες απαιτήσεις. Πλην όμως, η ελληνική πλευρά είναι «κουμπωμένη», τόσο για τη στάση που θα κρατήσει το Βερολίνο και βέβαια για το ΔΝΤ που επίσης εκκρεμεί να ανοίξει τα χαρτιά του.
Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να έχει ένα τετ α τετ με την Καγκελάριο Μέρκελ. Την ώρα που η Αθήνα «τρέμει» στο άκουσμα να αναλάβει το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης καταλήξουν στον συνασπισμό «τζαμάικα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση τράπεζες Βερολίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ