Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι - iefimerida.gr

Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν θέλετε να απολαύσετε μια στιγμή ή να περιποιηθείτε φίλους σας εκπλήξτε τους φτιάχνοντας πολύ εύκολα ένα ψωμί focaccia.

Υλικά

  • 240 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
  • 3/5 φλυτζανιού χλιαρό νερό
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1,5 κουταλάκι μαγιά ξερή
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο +λίγο έξτρα
  • 2 κουταλιές δενδρολίβανο
Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε μπολ βάλτε τη ζάχαρη με τη μαγιά και ρίξτε το χλιαρό νερό
  • Αφήστε τη μαγιά 5 λεπτά να λιώσει
  • Προσθέστε λίγο αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε
  • Βάλτε μέσα τα μισά φύλλα δενδρολίβανο
  • Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε πιο ζωηρά
  • Αλευρώστε τα χέρια σας και ζουλήξτε καλά τη μπάλα -Φτάνει
  • Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι με τα χέρια, δώστε μια μορφή
  • Με το δάχτυλο κάντε λίγες τρυπούλες για να μη φουσκώσει υπερβολικά
  • Ρίξτε το υπόλοιπο δενδρολίβανο από πάνω και λίγο ελαιόλαδο από πάνω
  • Ψήστε για 20 λεπτά
  • Σερβίρετε με ένα πιάτο ελιές, ελαιόλαδο και λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Απολαύστε!

Κάποιοι έχουν αναγάγει την focaccia σε τέχνη:

Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι | iefimerida.gr 1
Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι | iefimerida.gr 2
Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι | iefimerida.gr 3
Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ψωμί focaccia δενδρολίβανο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ