Αποκάλυψη Newsweek: H Ιβάνκα χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email για κυβερνητικές υποθέσεις - iefimerida.gr

Αποκάλυψη Newsweek: H Ιβάνκα χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email για κυβερνητικές υποθέσεις

Η Ιβάνκα Τραμπ στον Λευκό Οίκο / Φωτογραφία: AP Photo/Alex Brandon)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μπελάδες» ενόψει για την Πρώτη Κόρη και σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Ιβάνκα Τραμπ, καθώς το περιοδικό Newsweek αποκαλύπτει έγγραφα που δείχνουν ότι χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email για να επικοινωνεί με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Το αμερικανικό περιοδικό αναφέρει έχει γνώση εγγράφων που έχει στην κατοχή της η μη κερδοσκοπική εταιρεία American Oversight, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της μέσω του «Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφόρησης».

Τα έγγραφα αποδεικνύουν, όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό, ότι στις 28 Φεβρουαρίου, η Ιβάνκα έστειλε email στην Λίντα ΜακΜάχον – τη διαχειρίστρια της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ- από προσωπικό email. Εκείνη την περίοδο, η Πρώτη Κόρη εργαζόταν μέσα από τον Λευκό Οίκο αλλά δεν είχε αναλάβει ακόμη επίσημο ρόλο.

Η Ιβάνκα Τραμπ, που υπέγραψε το email ως Ιβάνκα Κούσνερ, έγραψε ότι θα ήθελε η κ. ΜακΜάχον να «διερευνήσει το ενδεχόμενο συνεργασιών» σε ζητήματα που σχετίζονται με την «επιχειρηματικότητα των γυναικών».

Αποκάλυψη Newsweek: H Ιβάνκα χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email για κυβερνητικές υποθέσεις | iefimerida.gr 0

Την ίδια ώρα, κοινοποίησε την ηλεκτρονική αλληλογραφία στα email στα επίσημα emails δύο ομοσπονδιακών υπαλλήλων -της Ντίνα Πάουελ και της Τζούλι Ράντφορντ.

Η Ιβάνκα Τραμπ ανέλαβε επίσημο άμισθο ρόλο τον Μάρτιο. «Αλλά δεκάδες ειδικοί σε θέματα κυβερνητικής ηθικής λένε ότι πιθανότατα είχε πρόσβαση σε λογαριασμό email του Λευκού Οίκου τον Φεβρουάριο, δεδομένου ότι είναι η Πρώτη Κόρη. Ο Ράντφορντ, ο επικεφαλής του επιτελείου της είχε επίσημο email του Λευκού Οίκου εκείνη την περίοδο. Η Ιβάνκα Τραμπ συμμετείχε σε συναντήσεις του Λευκού Οίκου την περίοδο που έστειλε το email, όπως για παράδειγμα στην συνάντηση του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό...».

Η είδηση για την... παρασπονδία της Ιβάνκα Τραμπ έρχεται μερικές μόλις ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός της και ανώτατος σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ, χρησιμοποιούσε επίσης το προσωπικό του email για θέματα που έχουν σχέση με θέματα του Λευκού Οίκου.

«Βλέπουμε ότι υπάρχει ένας κανόνας για την οικογένεια Τραμπ και άλλοι για όλους τους υπόλοιπους» δήλωσε στο Νewsweek o Οστιν Εβερς, διευθυντής της American Oversight, και συμπλήρωσε: «Σου κόβει την ανάσα το γεγονός ότι και η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ Κούσνερ έκαναν κυβερνητική δουλειά από προσωπικά email, την ώρα που η προεκλογική καμπάνια βασίστηκε σε αυτό ακριβώς το θέμα».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εξαπολύσει δριμεία κριτική στην Χίλαρι Κλίντον, η οποία επίσης είχε χρησιμοποιήσει το προσωπικό της email για αλληλογραφία του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε δήλωσή του προς το Newsweek, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε -μεταξύ άλλων- ότι εκείνη την περίοδο η Ιβάνκα Τραμπ δεν ήταν ομοσπονδιακή υπάλληλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιβάνκα Τραμπ Λευκός Οίκος email
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ