Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η Μυρσίνη Γκανά στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μελάνι και ο IANOS παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Μυρσίνης Γκανά «Τα πέρα μέρη». Θα μιλήσουν ο ποιητής Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος και η ποιήτρια Μαρία Κουλούρη. Ποιήματα θα διαβάσει η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Δημήτρης Σωτάκης στο Λεξικοπωλείο

Το «Λεξικοπωλείο» παρουσιάζει τον συγγραφέα Δημήτρη Σωτάκη, με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος «Η ιστορία ενός σούπερ μάρκετ» στα γαλλικά (ed. Intervalles). Με τον Δημήτρη Σωτάκη θα συνομιλήσει ο συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος Ξενάριος. Στο Λεξικοπωλείο, στις 7.30 το βράδυ (Στασινού 13, Παγκράτι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Έκκληση προς τους Ευρωπαίους» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μελάνι και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Στέφαν Τσβάιχ «Έκκληση προς τους Ευρωπαίους». Πρόκειται για δύο κείμενα για την Ευρώπη και τον κοινό ευρωπαϊκό πολιτισμό. Οι ομοιότητες των ευρωπαϊκών λαών είναι πολύ περισσότερες από τις διαφορές τους. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Έφη Γαζή, αν. καθηγήτρια Ιστορίας, ο Παναγής Παναγιωτόπουλος επ. καθ. Κοινωνιολογίας και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη στις Πλειάδες

Οι εκδόσεις Πόλις και οι Πλειάδες παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη «Η επιστροφή των νεκρών». Με την ποιήτρια θα συνομιλήσουν η Ξένια Κουναλάκη και η Εύα Στεφανή. Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 8 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Τραγούδια της Φυλακής» στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Φύσσα «Τραγούδια της Φυλακής». Με τον γνωστό δημοσιογράφος θα συνομιλήσει η καθ. Κοινωνιολογίας Άννα Λυδάκη. Θα ακολουθήσει συναυλία με Τραγούδια της Φυλακής. Στο Polis Art Café, στις 8 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Η Κατερίνα Ζαρόκωστα στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Κατερίνας Ζαρόκωστα «Οι αδερφές Ραζή». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας και η καθ. Νεοελληνικής Ιστορίας Έρη Σταυροπούλου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαριτίνα Πάσσαρη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Βαγγέλης Σαραντίδης (φωνή-βιολί) και Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι). Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

«Η αρχή της αντίθεσης» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Φοίβου Καρακίτσου «Η αρχή της αντίθεσης. Γιατί η θέληση είναι δύναμη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, τ. Πρύτανης Χαροκοποείου Πανεπιστημίου και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Η Ιώ Τσοκώνα στον Ιανό

Οι εκδόσεις Αιώρα και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Ιούς Τσοκωνά «Στα χρόνια της Κιοσέμ Σουλτάν. Μια Ελληνίδα σουλτάνα στην Οθωμανική αυτοκρατορία του 17ου αιώνα». Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου, ο φιλόλογος Θοδωρής Κοντάρας και ο κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Καλημέρης. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς συναντήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ