Ντάισελμπλουμ σε Τσακαλώτο: Αδικο να μην έχετε τη φωτογραφία του Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ σε Τσακαλώτο: Αδικο να μην έχετε τη φωτογραφία του Βαρουφάκη

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καθυστέρηση 40 λεπτών ξεκίνησε στις 3.40 μμ η συνάντηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Παρών ήταν και ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ.

Ο υπουργός Oικονομικών στο ξεκίνημα των επαφών εξήγησε παρουσιάζοντας την αίθουσα συναντήσεων ότι έχουν πάψει να μπαίνουν οι φωτογραφίες των υπουργών οικονομικών από την εποχή που ξεκίνησαν τα μνημόνια και έτσι η τελευταία φωτογραφία είναι αυτή του κ. Παπαθανασίου. Δεν θα δείτε ούτε τον Παπακωνσταντίνου, ούτε τον Στουρνάρα, ούτε τον Βαρουφάκη».

Ο Ντάισελμπλουμ γύρισε, κοίταξε τις φωτογραφίες των πρώην Υπουργών και απάντησε: «Αυτό είναι τόσο άδικο, γιατί οι υπουργοί μετά το 2010 έκαναν όλη τη σκληρή δουλειά».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ ότι αυτό είναι πάρα πολύ άδικο γιατί οι μετέπειτα υπουργοί είναι αυτοί που έκαναν την πιο σκληρή δουλειά.

Πρόσθεσε «μου φέρνει μνήμες αυτή η αίθουσα », ενώ όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τι είχε πει τότε στον Γιάνη Βαρουφάκη και εκείνος αντέδρασε με το «ουαου» ο κ.Ντάισελμπλουμ είπε «δεν σας λέω. Αν γράψω βιβλίο, σας υπόσχομαι θα το γράψω εκεί».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως έχει επανέλθει η προοπτική και η εμπιστοσύνη. «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον έως το τέλος του έτους να κλείσει η αξιολόγηση και αυτό είναι εφικτό. Θα πρέπει όμως να είναι καθαρή έξοδος».
Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «στόχος είναι η καθαρή έξοδος. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα και προβλήματα αλλά θα τα ξεπεράσουμε όπως κάθε φορά». Παράλληλα είπε πως το 2017 θα υπάρξει υπερπόδοση, το 2018 «κάπου δεν θα πάμε καλά, κάπου υπεραπόδοση».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όταν τον ρώτησαν αν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2019 είπε πως όλα πάνε καλά, ενώ αναφορικά με όσα ακούγονται για εποπτεία μετά το μνημόνιο είπε πως «στο τέλος κάθε προγράμματος υπάρχει επιτήρηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γέρουν Ντάισελμπλουμ ΥΠΟΙΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ