Νέο δημοψήφισμα για το Brexit θέλουν οι μισοί Βρετανοί - iefimerida.gr

Νέο δημοψήφισμα για το Brexit θέλουν οι μισοί Βρετανοί

Προσφυγή στις κάλπες για το Brexit θέλουν οι μισοί Βρετανοί (Φωτογραφία: AP/ Matt Dunham)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα περισσότεροι Βρετανοί τάσσονται υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος σχετικά με το Brexit, καθώς ανησυχούν για το μέλλον της χώρας τους εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε το Politico, το 50% θέλουν να γίνει νέο δημοψήφισμα. Πιο αναλυτικά, το 34% επιθυμεί να στηθούν κάλπες για να αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή η συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών ή αν θα μείνει η χώρα στην ΕΕ. Το 10% θέλει δημοψήφισμα για το αν θα γίνει δεκτή η συμφωνία ή θα τεθεί εκ νέου σε διαπραγμάτευση και 7% επιθυμεί το ερώτημα που θα τεθεί να είναι το αν θα γίνει δεκτή η συμφωνία ή το Brexit θα προχωρήσει δίχως συμφωνία. Στον αντίποδα, το 39% δεν θέλει νέο δημοψήφισμα.

Την ίδια ώρα, το 52% θεωρεί ότι η χώρα κινείται προς λάθος κατεύθυνση και το 30% προς τη σωστή. Διχασμένοι είναι πάντως οι πολίτες για το μέλλον της Βρετανίας, αφού το 47% ανησυχεί για το τι θα συμβεί μετά την αποχώρηση από την ΕΕ και το 46% εκφράζει ελπίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit δημοψήφισμα Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ