Τσίπρας σε Ντάισελμπλουμ: Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά πλέον βρισκόμαστε στο τέλος - iefimerida.gr

Τσίπρας σε Ντάισελμπλουμ: Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά πλέον βρισκόμαστε στο τέλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποδεχόμενος τον κ. Ντάισελμπλουμ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως αυτή τη φορά η επίσκεψη συνδέεται με ευχάριστες εξελίξεις για την ελληνική οικονομία και πως πλέον η χώρα μας βρίσκεται στο τέλος των δυσκολιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά πλέον βρισκόμαστε στο τέλος», είπε υπογραμμίζοντας πως μένουν τα τελευταία προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση.

«Διανύουμε τα τελευταία μέτρα αυτής της δύσκολης διαδρομής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει προς το κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε από εκεί και πέρα «να μπορέσουμε να συζητήσουμε της επόμενη μέρα της Ελλάδας». «Εκτιμώ ότι αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της επίσκεψης σας» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πάντως πως τα οικονομικά στοιχεία μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μελλον.

Από την πλευρά του ο Γερούν Ντάισελμπουμ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποδοχή εκφράζοντας τη χαρά του που επισκέπτεται την Ελλάδα, «δυστυχώς οι επισκέψεις μου είναι πάντα ολιγοήμερες για να απολαύσω την υπέροχη χώρα σας» σημείωσε. «Ωστόσο», συνέχισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, «είναι πολύ ευχάριστο που βρίσκομαι εδώ, τώρα που τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία έχει επιστρέψει στην ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα της δουλειάς που έχετε κάνει», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συνεργασία όλο αυτό τον καιρό. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε: «πέτυχες κάτι εντυπωσιακό. Πήρες την οικονομία από μια κατάσταση αποσταθεροποίησης και την οδήγησες σε ρυθμούς ανάπτυξης».

Οι δυο στόχοι
Αντιθέτως, η ελληνική πλευρά έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης δυο στόχους:

  • Πρώτον, για έγκαιρο κλείσιμο αξιολόγησης χωρίς νέες απαιτήσεις & conditionalities
  • Δεύτερον, να συνεχιστεί παράλληλα η συζήτηση για έξοδο από το πρόγραμμα και για τους όρους μετά τον Αύγουστο του 2018.

Ο Ολλανδός πολιτικός έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ