Δυο ημέρες μετά τα νέα δεδομένα στη Γερμανία, ο Μακρόν παρουσιάζει το όραμά του για την ΕΕ - iefimerida.gr

Δυο ημέρες μετά τα νέα δεδομένα στη Γερμανία, ο Μακρόν παρουσιάζει το όραμά του για την ΕΕ

AP Photo/Seth Wenig
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ και την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης αύριο, ανέφερε το γραφείο του.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα θέματα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στις συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Μακρόν, που εξελέγη τον Μάιο, σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα περίγραμμα προτάσεων για μια νέα φάση στην ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξιωματούχος του γραφείου του είπε πως ο 39χρονος πρόεδρος πιστεύει πως ένας ενιαίος προϋπολογισμός για την ευρωζώνη θα είναι απαραίτητος.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και το κόμμα της κέρδισαν χθες τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ