Ινστιτούτο Ifo: Δύσκολο να επιτευχθεί ο συνασπισμός «Τζαμάικα» -Δεν αποκλείονται εκ νέου εκλογές - iefimerida.gr

Ινστιτούτο Ifo: Δύσκολο να επιτευχθεί ο συνασπισμός «Τζαμάικα» -Δεν αποκλείονται εκ νέου εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολο εγχείρημα χαρακτηρίζει την επίτευξη του λεγόμενου συνπασπισμού «Τζαμάικα» ο επικεφαλής οικονομολόγος του ινστιτούτο Ifo, Κλάους Βολράμπε, ο οποίος δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο νέας πρσφυγής στις κάλπες.

Το αποτέλεσμα των χθεσινών γερμανικών εκλογών μπορεί να δημιουργήσει αβεβαιότητα μεταξύ των επιχειρήσεων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, μετά την απρόσμενη επιδείνωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο.

«Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος είναι ακόμα σε σύγχυση», δήλωσε ο οικονομολόγος Κλάους Βολράμπε, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο λεγόμενος συνασπισμός «Τζαμάικα» μεταξύ των συντηρητικών της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών και των Πρασίνων.

Ο Βολράμπε δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, δεδομένης της δυσκολίας για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης: «Άρα μπορεί σίγουρα να εξαπλωθεί η αβεβαιότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γερμανική οικονομία πιθανόν θα επιβραδυνθεί το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, αλλά συνολικά το 2017 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ IFO Γερμανία Εκλογές οικονομικό κλίμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ