Ο Κόλιν Φερθ γίνεται Ιταλός πολίτης λόγω Brexit - iefimerida.gr

Ο Κόλιν Φερθ γίνεται Ιταλός πολίτης λόγω Brexit

Ο Βρετανός ηθοποιός Κόλιν Φερθ. Πηγή φωτό: Grant Pollard/Invision/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ιταλική υπηκοότητα πήρε ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Κόλιν Φερθ, κάνοντας πράξη την προειδοποίησή του πως θα γίνει Ιταλός πολίτης αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σύμφωνα με την Guardian, ο Φερθ είχε μιλήσει σε αυστραλιανό δίκτυο σχετικά με το Brexit, λέγοντας: «Το Brexit δεν έχει ούτε μία θετική πτυχή για μένα,. Πολλοί συνάδερφοι, όπως η Έμα Τόμσον, είναι – όπως κι εγώ- ενθουσιώδεις Ευρωπαίοι. Και ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε».

Ο Κόλιν Φερθ γίνεται Ιταλός πολίτης λόγω Brexit | iefimerida.gr 0

Ο 57χρονος είναι παντρεμένος με την Ιταλίδα περιβαλλοντολόγο Λίβια Τζουτζιόλ από το 1997. Ο ατζέντης του δήλωσε πως η αίτηση για το ιταλικό διαβατήριο ήταν οικογενειακή απόφαση. «Ο Κόλιν έκανε αίτηση για διπλή υπηκοότητα (Βρετανική και Ιταλική) προκειμένου να έχει τα ίδια διαβατήρια με τη σύζυγό και τα παιδιά του» ανέφερε ο ατζέντης του.

Ο Κόλιν Φερθ με τη σύζυγό του, Λίβια Τζουτζόλι. Πηγή φωτό: AP /Antonio Calanni

Ο Φερθ εξέδωσε επίσημη δήλωση, η οποία αναφέρει: «Η σχέση μου με την Ιταλία υφίσταται εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Παντρεύτηκε εκεί και τα δύο μου παιδιά γεννήθηκαν στη Ρώμη. Η σύζυγός μου κι εγώ είμαστε και οι δύο εξαιρετικά περήφανοι για τις χώρες μας. Ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί για τα διαφορετικά διαβατήριά μας, αλλά τώρα, λόγω της αβεβαιότητας γύρω μας, θεωρήσαμε λογικό να έχουμε όλοι τα ίδια. Η Λίβια υπέβαλλε αίτηση για ένα βρετανικό διαβατήριο. Η Βρετανία είναι το σπίτι μας και το αγαπάμε. Παρά το γεγονός ότι λόγω του επαγγέλματός του έπρεπε να μετακομίζω διαρκώς, πάντα επέλεγα να στηρίζω την σταδιοδρομία μου από το Ηνωμένο Βασίλειο και να πληρώνω τους φόρους μου εδώ. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Παντρεύτηκα στην Ιταλία (και ο καθένας μπορεί να σας πει πως όταν παντρεύεστε έναν Ιταλό, δεν παντρεύεστε ένα μόνο άτομο, αλλά μια ολόκληρη οικογένεια και ίσως μια ολόκληρη χώρα...). Σχεδόν όπως και όλοι έχω μια λατρεία στην Ιταλία και το να έχω, όπως η σύζυγός μου και τα παιδιά μου, την διπλή υπηκοότητα, θα είναι ένα τεράστιο προνόμιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόλιν Φερθ ιταλική υπηκοότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ