Πανηγυρίζουν οι Σύροι για την πρωτιά Μέρκελ -Διακινδύνευσε την καριέρα της για χάρη μας - iefimerida.gr

Πανηγυρίζουν οι Σύροι για την πρωτιά Μέρκελ -Διακινδύνευσε την καριέρα της για χάρη μας

Πανηγυρισμοί για την Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πανηγυρίζουν για την πρωτιά της Ανγκελα Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές οι Σύροι πρόσφυγες που ζουν στη Συρία.

Οι Σύροι πρόσφυγες αν και χάρηκαν με την νίκη της Άνγκελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, εξέφρασαν και την ανησυχία τους για την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο φοβούνται ότι θα πιέσει για να αυστηροποιηθούν οι νόμοι για την παροχή ασύλου.

«Προσευχόμασταν να κερδίσει η Μέρκελ», δήλωσε η Φατίμα αλ Χάινταρ, μητέρα δύο παιδιών από τη Δαμασκό. «Ο Αλλάχ απάντησε στις προσευχές μας. Για εμάς εκπροσωπεί τη σοφία και την ανθρωπιά», εξήγησε.

«Η Μέρκελ διακινδύνευσε την καριέρα της για να μας βοηθήσει», επεσήμανε από την πλευρά του ο 55χρονος Αϊμάν, σύζυγος της Φατίμα. «Θέλουμε να μάθουμε γερμανικά και να συμβάλλουμε στην επιτυχία της χώρας αυτής μέσω της δουλειάς μας, απλώς για να αποδείξουμε ότι είχε δίκιο και οι αντίπαλοί της άδικο», πρόσθεσε.

Η Φατίμα και ο Αϊμάν έμαθαν τα αποτελέσματα των εκλογών από τον 14χρονο γιο τους Ζαΐντ, ο οποίος ενημερωνόταν μέσω του κινητού του τηλεφώνου από το ZDF. «Χρειαζόμαστε μια σοφή γυναίκα όπως αυτή στη Συρία για να σταματήσει τον πόλεμο», εξήγησε η Φατίμα.

Παρά την πολιτική των ανοικτών θυρών που ακολούθησε το 2015 η Γερμανίδα καγκελάριος, οι Συντηρητικοί και οι Σοσιαλδημοκράτες που συμμετείχαν στον κυβερνητικό συνασπισμό υιοθέτησαν πέρυσι αυστηρότερους κανόνες για την παροχή ασύλου, αφού είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται και τους ψηφοφόρους τους να στρέφονται στο AfD.

«Είναι λιγότερο δημοφιλής εξαιτίας μας», δήλωσε ο Νάμπιλ Ζαϊναλντίν, 32 ετών από το Χαλέπι. «Κατανοούμε απολύτως ότι οι Γερμανοί ανησυχούν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε νομοταγείς πολίτες. Αλλά επίσης ανησυχούμε: ποια θα είναι η πολιτική ασύλου της νέας κυβέρνησης;» διερωτήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ