Συγχαρητήρια της Μαρίν Λεπέν στους Γερμανούς ακροδεξιούς: Οι πολίτες της Ευρώπης ξυπνούν - iefimerida.gr

Συγχαρητήρια της Μαρίν Λεπέν στους Γερμανούς ακροδεξιούς: Οι πολίτες της Ευρώπης ξυπνούν

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), μαρίν Λεπέν, έσπευσε να συγχαρεί τους Γερμανούς συμμάχους της «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AFD) για το αποτέλεσμα που έφεραν στις βουλευτικές εκλογές.

Με ανάρτησή της στο twitter, η Μαρίν Λεπέν ανέφερε σχετικά «Μπράβο στους συμμάχους μας του AfD για αυτό το ιστορικό ποσοστό! Είναι ακόμη ένα σημάδι ότι οι πολίτες της Ευρώπης ξυπνούν».

Τονίζεται δε ότι είναι η πρώτη φορά στη μεταπολεμική Γερμανία, που το ακροδεξιό κόμμα μπαίνει στην Βουλή.

Bravo à nos alliés de l’#AfD pour ce score historique ! C’est un nouveau symbole du réveil des peuples européens. MLP #BTW2017

Ενθουσιασμένος με την επιτυχία των Γερμανών ομοϊδεατών του εμφανίστηκε και ο Ολλανδός ακροδεξιός, Γκέερτυ Βίλντερς.

«Συγχαίρω την @Φράουκε Πέτρι (συμπρόεδρο του AfD) και το @AfD», επεσήμανε ο επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) επίσης στο Twitter, προτού δημοσιεύσει μια φωτογραφία του ιδίου μαζί με τη Λεπέν και την Πέτρι.

«Το PVV είναι δέυτερο στην Ολλανδία, το FN είναι δεύτερο στη Γαλλία, το FPO (το ακροδεξιό κόμμα) είναι δεύτερο στην Αυστρία, το AfD είναι τρίτο στη Γερμανία. Το μηνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν είμαστε ισλαμικά κράτη», τόνισε.

We will fight for our countries and our people.

Always. pic.twitter.com/TOBZDnuzNc

Το PVV κέρδισε 20 έδρες στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Η Λεπέν από την πλευρά της κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Μάιο του 2017 όπου ηττήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ