Κουρουμπλής: Ερχεται τροπολογία για όριο ηλικίας στα σκάφη που τροφοδοτούν με πετρέλαιο πλοία - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Ερχεται τροπολογία για όριο ηλικίας στα σκάφη που τροφοδοτούν με πετρέλαιο πλοία

Τροπολογία προανήγγειλε ο κ. Κουρουμπλής (Φωτογραφία: EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας, η οποία θα θέτει όριο στην ηλικία των πλοίων που κάνουν πετρέλευση, δηλαδή τροφοδοσία πλοίων.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για παραίτησή του, μετά τους χειρισμούς του στην υπόθεση του ναυαγίου στον Σαρωνικό, απάντησε: «Ολοι οι υπουργοί είμαστε κάτω από τη συνεχή εποπτεία του πρωθυπουργού. Και όλοι είμαστε στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Σχετικά με την τροπολογία, ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε μιλώντας στη «Realnews»: «Είναι κάτι που δεν τόλμησε κανένας από αυτούς που σήμερα κόπτονται για το περιβάλλον. (...) Γιατί ήθελαν καλές σχέσεις με τη διαπλοκή. Τόσα χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα δεκάδες ναυάγια στον κόλπο της Ελευσίνας, τώρα όλοι κόπτονται για τη λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι θα ζητήσει την επανεξέταση όλων των αθωωτικών αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας («οπότε δεν υπάρχει παραγραφή») που συνδέονται με λαθρεμπόριο, εγκληματικές πράξεις και ξέπλυμα χρήματος, καθώς και την αναφορά αυτή να την συνυπογράψουν οι υπεύθυνοι οικονομικών όλων των κομμάτων. «Κι εκεί θα δούμε το αξιόπιστο του λόγου του καθενός», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το πότε θα καθαρίσει ο Σαρωνικός, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι θα υπάρχει πραγματική γνώση του θέματος στις 10-15 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί ένας κύκλος μετρήσεων από το ΕΛΚΕΘΕ.

Στις κατηγορίες για το ταξίδι του στο Λονδίνο, απάντησε ότι επισκέφθηκε τη βρετανική πρωτεύουσα τρεις φορές για να διεκδικήσει η Ελλάδα την παρουσία μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών αλληλασφάλισης στον Πειραιά, που αναζητούν έδρα σε ευρωπαϊκό έδαφος λόγω Brexit.

Τέλος, απάντησε με τη φράση του Αϊνστάιν: «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία» σε όσους τον κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεται την τυφλότητά του για να κάνει καριέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής Σαρωνικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ