«Ανάσα» για τη δημοτικότητα του Μακρόν μετά τη μεγάλη πτώση -Παρά τις διαδηλώσεις - iefimerida.gr

«Ανάσα» για τη δημοτικότητα του Μακρόν μετά τη μεγάλη πτώση -Παρά τις διαδηλώσεις

Ανοδο 5 μονάδων κατέγραψε η δημοτικότητα του Μακρόν (Φωτογραφία: AP/ Mark Lennihan)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά των μεταρρυθμίσεων του Εμανουέλ Μακρόν στα εργασιακά, η δημοτικότητά του πήρε μία μικρή «ανάσα».

Επειτα από τη μεγάλη πτώση των δύο προηγούμενων μηνών- κατά 24 μονάδες συνολικά- η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου ανέβηκε κατά 5% τον Σεπτέμβριο. Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτο Ifop για την εφημερίδα Le Journal du Dimanche, το 45% των ερωτηθέντων εκφράζουν ικανοποίηση για τα πεπραγμένα του Μακρόν.

Τον Σεπτέμβριο, το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε «μάλλον ικανοποιημένο» (+3) και το 6% «πολύ ικανοποιημένο» (+2) από τις επιδόσεις του Γάλλου προέδρου. Από την άλλη, των σύνολο των δυσαρεστημένων μειώθηκε από το 57% στο 53%. Το 33% δηλώνει «μάλλον δυσαρεστημένο» (-4) και το 20% «πολύ δυσαρεστημένο (αμετάβλητο).

Η ανάκαμψη της δημοτικότητας του Μακρόν καταγράφηκε στις τάξεις των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των ψηφοφόρων της δεξιάς και του κέντρου.

Παρότι ο Μακρόν βλέπει το ποσοστό των πολιτών που τον στηρίζει να παραμένει μειοψηφικό, η ανάκαμψη της δημοτικότητάς του αψηφά την πορεία της δημοτικότητας των προκατόχων του, σημείωσε ο Φρεντερίκ Νταμπί του Ifop. «Εκεί που ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκονταν σε πτώση το 2007 και το 2012 τον Σεπτέμβριο, ο Μακρόν καταφέρνει να αντιστρέψει την τάση», ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η χρονική συγκυρία είναι «γενικά δύσκολη περίοδος» για οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ