Αυτή είναι η ώρα που δεν πρέπει να φας αν θες να χάσεις βάρος (και δεν εννοούμε το βράδυ) - iefimerida.gr

Αυτή είναι η ώρα που δεν πρέπει να φας αν θες να χάσεις βάρος (και δεν εννοούμε το βράδυ)

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ τις περισσότερες φορές επιρρίπτεις τις ευθύνες για την αυξομείωση που παρατηρείς στο βάρος σου σε παράγοντες, όπως οι κακές σου διατροφικές συνήθειες και η απουσία σωματικής άσκησης, μια νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει, ότι το βιολογικό σου ρολόι είναι περισσότερο ένοχο για τη σιλουέτα σου από όσο μπορεί να πίστευες.

Η έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του «Brigham and Women’s Hospital» της Βοστώνης, εξέτασε -και μάλιστα πρόκειται από τις ελάχιστες έρευνες που επικεντρώνονται σε αυτό- το πώς οι διατροφικές συνήθειές μας μπορεί να επηρεάζονται από τα μοτίβα του ύπνου μας.

Για τους σκοπούς της έρευνας, οι ειδικοί ζήτησαν τη συμμετοχή 110 ενηλίκων (18-22 ετών), με σκοπό να αναλύσουν στοιχεία σχετικά με τις συνήθειες ύπνου τους και την συμπεριφορά του κιρκαδικού ρυθμού τους (σ.σ. έτσι λέγεται μια οποιαδήποτε βιολογική διαδικασία που παρουσιάζει ενδογενή περιοδική μεταβολή στη διάρκεια ενός 24ώρου) μέσα από την καθημερινότητά τους. Η έρευνα διήρκεσε 30 ημέρες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ώρα Φαγητό αδυνάτισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ