Αγριος ξυλοδαρμός κρατούμενου μέσα στις φυλακές Αλικαρνασού - iefimerida.gr

Αγριος ξυλοδαρμός κρατούμενου μέσα στις φυλακές Αλικαρνασού

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση δέχτηκε κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασού, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με άγρια χτυπήματα αλλεπάλληλες μπουνιές κυρίως στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Πρόκειται για έναν 29χρονο Κρητικό κρατούμενος, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από 33χρονο Αλβανό συγκρατούμενό του.

Η επίθεση έγινε κατά το κλείσιμο των κελιών, όπου και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να δώσουν ένα τέλος στον καβγά.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr ο 29χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία, χαρακτηρίζεται από κύκλους της φυλακής υπόδειγμα κρατουμένου. Όπως περιγράφουν, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σεμνό και ευγενή άνθρωπο, με χαμηλό προφίλ, εξαιρετικά υπερήφανο, ο οποίος εργάζεται σκληρά μέσα στη φυλακή για τα μεροκάματα.

Από την άλλη, ο δράστης της επίθεσης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε πολυετή ποινή κάθειρξης για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών στην Κρήτη, οι οποίες έχουν αφήσει …εποχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» η σκηνή της επίθεσης έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, ενώ έγινε αντιληπτή και από σωφρονιστικούς, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα για τη διαδικασία κλεισίματος των κελιών.

Αυτό που υποστηρίζεται είναι ότι ο Κρητικός χτυπήθηκε αναίτια και απρόκλητα, ενώ διέσχιζε ανυποψίαστος το διάδρομο της πτέρυγας.

Τι συνέβη

Ο Αλβανός κρατούμενος έφτασε στις φυλακές Αλικαρνασσού με μεταγωγή την ίδια μέρα που έγινε και το συμβάν, προκειμένου να παρουσιαστεί στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου για υπόθεση του.

Στις φυλακές της Αλικαρνασού θα καθόταν μόνο μία μερά, καθώς την επόμενη θα επέστρεφε στο σωφρονιστικό τμήμα όπου άνηκε.

Να σημειωθεί πως στις φυλακές Αλικαρνασσού δεν υπάρχουν Αλβανοί κρατούμενοι και όσοι υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια κρατούνταν σε ξεχωριστή πτέρυγα. Μετά τη μαφιόζικη δολοφονία του Γ. Σωπασή, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, τον Απρίλιο του 1999, υπάρχει μία άτυπη «βεντέτα» ανάμεσα στους Αλβανούς και στους Έλληνες κρατούμενους.

Όσοι Αλβανοί μεταφέρονται με μεταγωγή για δικαστήρια ή νοσοκομεία, δεν μπαίνουν στην κύρια πτέρυγα της φυλακής αλλά κρατούνται σε κελιά προστασίας. Υπάρχει οπτική επαφή με τους άλλους κρατούμενους, μπορούν να συνομιλήσουν μαζί τους αλλά δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση καθώς μεσολαβούν κάγκελα.

Ο εν λόγω Αλβανός ωστόσο απαίτησε να μπει κανονικά στη φυλακή, επικαλούμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο αίτημά του αυτό τον στήριξαν αλλοδαποί κρατούμενοι, οι οποίοι εγγυήθηκαν να τον έχουν υπό την προστασία τους υπό τον όρο να του επιτραπεί η παραμονή του για μία-δύο ώρες, κάτι όμως που δεν τηρήθηκε, σύμφωνα με σωφρονιστικούς.

Έτσι η πολύωρη παραμονή του στη φυλακή ίσως ήταν και η αιτία που προκλήθηκε ο καβγάς.

Η επίθεση σε βάρος του Κρητικού εντάσσεται σε αυτό το κλίμα του άτυπου «πολέμου», χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή.

Μετά το συμβάν, ο Αλβανός κρατούμενος βρίσκεται στην απομόνωση, ενώ την επομένη του επεισοδίου τα κελιά παρέμειναν κλειστά και ερευνήθηκαν ένα προς ένα εξονυχιστικά από σωφρονιστικούς υπό το φόβο μήπως υπάρξουν παρατράγουδα με το άνοιγμα της φυλακής.

Πηγή: zarpanews. gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυλακή κρατούμενος ξυλοδαρμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ