Δημοσκόπηση: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ -Το 53% «βλέπει» επιδείνωση της οικονομίας - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ -Το 53% «βλέπει» επιδείνωση της οικονομίας

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα σχεδόν δέκα μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση.

Στην έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα», η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά είναι μεγαλύτερη, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 36,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,7%.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Στην εκτίμηση ψήφου πίσω από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%, η Χρυσή Αυγή με 7,3%, το ΚΚΕ με 7,1, η Ένωση Κεντρώων με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 2,9% και το Ποτάμι με 2,8%.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, το 68% προβλέπει επικράτηση της ΝΔ (40% με μικρή διαφορά, 28% με μεγάλη διαφορά) και μόλις το 17% «βλέπει» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (1% με μεγάλη διαφορά, 16% με μικρή).

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα, αλλά το 43% απαντά «Κανένας». Ακόμη, το 75% κρίνει ως αρνητικό το έργο της κυβέρνησης και το 71% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Τσίπρας.

Στον αντίποδα, το 64% έχει αρνητική εντύπωση για την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ και το 59% αρνητική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Μητσοτάκης.

Αρνητική εικόνα για την οικονομική κατάσταση της χώρας έχει το 80% των ερωτηθέντων, ενώ το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά τον νέο πολιτικό φορέα στην κεντροαριστερά, το 50% απαντά ότι θεωρεί αδιάφορη αυτή την εξέλιξη, το 32% θετική και το 15% αρνητική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ