ΙSIS: Βάλαμε βόμβες στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι -Δεν επιβεβαιώνουν οι γαλλικές αρχές - iefimerida.gr

ΙSIS: Βάλαμε βόμβες στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι -Δεν επιβεβαιώνουν οι γαλλικές αρχές

Το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ / Φωτογραφία: AP Photo/Michel Euler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πίσω από συναγερμό που σήμανε την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ υποστηρίζει πως βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος.

Εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης αναφέρει πως το αεροδρόμιο εκκενώθηκε εξαιτίας εκρηκτικών μηχανισμών που κατάφεραν να τοποθετήσουν σε αεροσκάφος της British Airways.

1) BREAKING: #ISIS claims that it planted bombs @ Charles de Gaulle airport in #France on Sept 17 https://t.co/i7r0QZjOik https://t.co/ysztWE5tcb

Η πληροφορία, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από τις γαλλικές αρχές ούτε έχει καταγραφεί εκκένωση του αεροδρομίου εκείνη την ημέρα.

Παρόλα αυτά, οι γαλλικές αρχές είχαν διερευνήσει ένα περιστατικό σε αεροσκάφος της Brirish Airways στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο του αεροδρομίου ενώ δεκάδες αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έφτασαν στο αεροδρόμιο για να διερευνήσουν εάν υπήρχε κάποιο ύποπτο αντικείμενο στο αεροσκάφος. Αργότερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος και ο συναγερμός έληξε χωρίς ευρήματα.

Πριν την αποβίβαση των επιβατών, ο πιλότος της αεροπορικής εταιρείας ανακοίνωσε ότι υπήρχε «απειλή ασφαλείας» και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει ψύχραιμα μια ουρά και να κατέβει από το αεροσκάφος.

Το σχόλιο του εκπροσώπου του ISIS εντόπισε η αμερικανική υπηρεσία SITE, η οποία είναι επιφορτισμένη αποκλειστικά με την παρακολούθηση τζιχαντιστικών δικτύων και στα social media.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ