Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στις Κερασιές Κομοτηνής -Ερευνες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων - iefimerida.gr

Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στις Κερασιές Κομοτηνής -Ερευνες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων

Φωτογραφία αρχείου: wikipedia.org
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικό τέλος είχε η επιχείρηση αναζήτησης μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους , τύπου CT2K, το οποίο εξαφανίστηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας Evros News, τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στην περιοχή Κερασιές Κομοτηνής από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν εντοπιστεί οι δύο Ουκρανοί επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο.

Οι προσπάθειες ανεύρεσης των δύο επιβαινόντων, που πραγματοποιούνται υπό καταρρακτώδη βροχή, αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην περιοχή επιχειρούν με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

Ο κ. Καραγκούνης σημειώνει πως το μέρος της πτώσης του αεροσκάφους είναι απόκρημνο, και τις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος δυσχεραίνει η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, καθώς υπάρχουν χαράδρες στις οποίες κατεβαίνουν οι συμμετέχοντες στη έρευνα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το μικρό αεροσκάφος απογειώθηκε σήμερα στις 12:37 από την Αλεξανδρούπολη με δύο άτομα πλήρωμα και προορισμό τη Ρουμανία.

Μαζί του απογειώθηκε και ένα δεύτερο μικρό αεροσκάφος, ίδιου τύπου. Το μεσημέρι, όταν προσγειώθηκε, το δεύτερο αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διασωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροσκάφος Ροδόπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ