Δύο επενδυτικά σχήματα στην τελική ευθεία για τον ΔΕΣΦΑ - iefimerida.gr

Δύο επενδυτικά σχήματα στην τελική ευθεία για τον ΔΕΣΦΑ

 Δύο σχήματα περνούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού / Φωτογραφία: InTime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο επενδυτικά σχήματα περνούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον ΔΕΣΦΑ, όπως αποκαλύπτει μέσω ανακοίνωσής του το ΤΑΙΠΕΔ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και σε συμφωνία με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., τα παρακάτω δύο (2) επενδυτικά σχήματα, που εισέρχονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α. Ε. (ΔΕΣΦΑ)» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τα δύο σχήματα που περνούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είναι τα:

  • Κοινοπραξία εταιριών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U., Fluxys S.A.  N.V. Nederlandse Gasunie
  • Regasificadora del Noroeste S.A.

Παράλληλα, τονίζεται ότι τα εν λόγω σχήματα μόλις υπογράψουν Συμφωνία Εμπιστευτικότητας θα λάβουν το τεύχος και τα σχετικά έγγραφα της β’ φάσης του διαγωνισμού (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ψηφιακή βάση δεδομένων, στοιχείων και λοιπών πληροφοριών σχετικά με το ΔΕΣΦΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΣΦΑ ΤΑΙΠΕΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ