«Γιατί η χειρότερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να... κάνει παιδί» -Η επιστήμη απαντά - iefimerida.gr

«Γιατί η χειρότερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να... κάνει παιδί» -Η επιστήμη απαντά

Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ακουστεί «κακό» και κάποιοι να το θεωρήσουν «απαράδεκτο», ωστόσο, η επιστήμη μίλησε για ακόμη μία φορά και έβγαλε ορισμένα συμπεράσματα.

«Τα παιδιά σας κάνουν κακό».

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως ακόμη και ένα παιδί μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη ζωή σας, από οικονομικής άποψης μέχρι σεξουαλικής.

Ο Γκρεγκ και η Μιτς, που παρουσιάζουν στο YouTube επιστημονική εκπομπή, όπως αναφέρει ο Independent, αναλύουν λεπτομερώς τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα παιδί τόσα στα άτομα όσο και στα ζευγάρια.

via GIPHY

Οπως σημειώνει το Bustle, το 70% των ζευγαριών βιώνει την κατάρρευσης της σχέσης τους τα τρία πρώτα χρόνια της γέννησης ενός παιδιού. Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της λιγότερης οικειότητας, των λιγότερων χρημάτων, της διαφοράς απόψεων σχετικά με την ανατροφή του παιδιού αλλά και της έλλειψης χρόνου.

Η Ελεν Γουόλκερ, διδάκτωρ ψυχολογίας, αναφέρει: «Τα ποσοστά ικανοποίησης στον γάμο πέφτουν στην πραγματικότητα μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού. Ετσι, εάν ένα ζευγάρι έχει την ιδέα να κάνει μωρό για να έρθει πιο κοντά, ξανασκεφτείτε το».

Ο ύπνος είναι, επίσης, κάτι που θα πρέπει να ξεχάσουν οι γονείς. Στα δύο πρώτα χρόνια θα χάσουν έξι μήνες ύπνου, κάτι που αντιστοιχεί σε 2,5 ώρες ύπνου την ημέρα κατά μέσο όρο.

Φυσικά, υπάρχει και το οικονομικό μέρος, καθώς το παιδί σημαίνει έξοδα. Το NBC αναφέρει πως στην Αμερική ένα παιδί μπορεί να κοστίζει μέχρι και 13.000 δολάρια ετησίως. Δηλαδή ένα παιδί μέχρι τα 17 του χρόνια στοιχίζει κάτι παραπάνω από 200.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Independent, υπάρχει και η απειλή του υπερπληθυσμού. Οι επιστήμονες προβλέπουν πως ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ξεπεράσει τα 10,5 δισ. μέχρι το 2050. Εάν συμβεί αυτό, θα είναι πιο δύσκολη η εύρεση τροφής και νερού.

Ολα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν πως δεν πρέπει να κάνετε παιδιά, απλά να σκεφτείτε πόσο μεγάλη ευθύνη είναι.

via GIPHY

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παιδιά Επιστήμη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ